UNITAS 2 – VICTORIA 2 3 - 1

6 november 2023 6:45

J.L.

Wamel – Het 2e elftal van Unitas’28 behaalde gistermorgen alweer de 3e achtereenvolgende overwinning van dit seizoen. Tegen Victoria’25 2 werd het na een 0 – 0 ruststand uiteindelijk een verdiende 3 – 1 voor de thuisclub. Dat ging echter niet vanzelf, in de 1e helft was het op het zwaar bespeelbare veld pover wat de ploeg van trainer Frank Drost liet zien. Ook de gasten uit Afferden die overigens goed uit de startblokken kwamen konden geen grip krijgen op de wedstrijd. Er kwamen wel wat kansen over en weer maar de rust kwam met 0 – 0. In de 2e helft maakten de invallers het verschil en kwam er meer leven in de brouwerij. Binnen twee minuten al werd invaller Pelle Rensink in de mangel genomen en benutte Tim van Kessel de toegekende pingel, 1 – 0. Weer twee minuten later was het Pelle Rensink zelf die nadat invaller Jordy Ebben de bal doorschoof naar de andere invaller Bret Thijssen en zijn voorzet op fraaie wijze verzilverde waarop Victoria’25 keeper Sem Janssen andermaal kansloos was, 2 – 0 en leek de thuisploeg de buit al binnen te hebben. Echter, nog geen 10 minuten later ging de verder prima spelende Unitas’28 keeper Randy van Dee in de fout en kwam de bal op de Wamelse stip terecht. Nick de Krijger benutte dit buitenkansje voor Victoria’25 en via de onderkant doellat werd Van Dee geklopt en zo kwamen de gasten weer terug in de wedstrijd, 2 – 1. Hierna werd de thuisclub echter veruit de betere ploeg, kreeg het volop kansen maar paal en lat verhinderden vooralsnog een ruimere score. In de slotfase was het echter opnieuw Pelle Rensink die de bevrijdende treffer op naam bracht en met een bekeken schot de 3 – 1 eindstand op het scorebord liet zetten en zo kwam het einde van deze sportieve wedstrijd. Door deze winst staat Unitas’28 2 inmiddels met een zesde positie in het linker-rijtje op de ranglijst. Komende zondag 12 November staat er een uitwedstrijd op het programma, om 11.00 uur wordt er gespeeld op sportpark Schravenhof in Puiflijk tegen het hoog genoteerde S.C.P. 3

De wedstrijd van het 1e elftal bij U.H.C. werd helaas afgelast, volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het Groesbeekse D.V.S.G. op het programma, aftrap in Wamel om 14.00 uur.
Het 3e elftal wacht nog steeds op de eerste overwinning, tegen het nog ongeslagen Leones 4 met oud Unitas speler Aart van Wolferen in de ploeg werd met 0 – 3 verloren. Volgende week is de ploeg van de coaches Harrie van Echteld en Arjan van der Lee vrijaf, boze tongen beweren dat de nieuwe Prins Carnaval uit deze selectie komt ?? Op zondag 19 November staat de thuiswedstrijd tegen S.V.H.A. 3 op het programma….