WINST UNITAS 1 REMISE UNITAS 2

13 november 2023 7:15

J.L.

UNITAS WINT VAN DVSG 6 - 2

Wamel – Opnieuw wist Unitas’28 een driepunter te veroveren, deze keer in de thuiswedstrijd tegen het Groesbeekse D.V.S.G. waar het uiteindelijk met een 6 – 2 eindstand de verdiende volle winst uit het vuur sleepte. Toch was het de ploeg uit De Horst die al op een snelle voorsprong kwam via Jesse Peters. Echter binnen een half uur stond het alweer gelijk door de goed spelende Pelle Rensink, 1 – 1 waarmee de ploegen ook de rust in gingen. In de 2e helft kwam de thuisclub pas goed op stoom en door doelpunten van Yekta Demirtas, Duke Boudewijn en opnieuw Pelle Rensink werd de Groesbeekse defensie volledig geklopt en stond er met nog een kwartier spelen een 4 – 1 voorsprong op het scorebord. In de slotfase van de wedstrijd liet Sem Kamps het net achter Unitas keeper Jur van Hal nog een keer bollen voor de bezoekers, 4 - 2 maar het slotakkoord was toch weer voor de thuisclub. Invaller Dylan van Haren liet zijn visitekaartje achter met een fraaie treffer waarna Yekta Demirtas de 6 – 2 eindstand op naam bracht in deze uiterst sportieve wedstrijd onder correcte leiding. Door deze winst is de ploeg van trainer Wout van Blijderveen de Groesbekers gepasseerd op de ranglijst en staat het met nog 2 punten achterstand op koploper Overasseltse Boys op een fraaie tweede plek. Komende zondag 19 November staat de uitwedstrijd tegen de nummer drie, het Balgoyse Diosa op het programma en dat beloofd ook weer een interessante pot te worden. De aftrap op sportpark De Wissen is om 14.30 uur

S.C.P. 3 – UNITAS 2 4 – 4

Puiflijk – Op sportpark Schravenhof had de ploeg van trainer Frank Drost tegen S.C.P. 3 duidelijk de carnaval nog in de benen en was het maar goed dat zowel Tom Derks als ook Tim van Kessel in de 1e helft het vijandelijke net ook wisten te vinden zodat 2 – 2 de ruststand was. In de 2e helft leken de gasten te herstellen en scoorde Giel van Kampen na een fraaie actie Unitas voor het eerst op voorsprong, 2 – 3. De thuisploeg wist echter opnieuw met 2 doelpunten Unitas keeper Bret Thijssen te verrassen waarbij ook de Unitas defensie steken liet vallen. Met een 4 – 3 voorsprong kreeg Unitas in de slotfase een penalty te nemen die door goud-old invaller Jordy Ebben feilloos werd benut zodat met deze 4 – 4 het einde kwam van deze wedstrijd waarin teveel werd weggegeven maar het 2e elftal uiteindelijk tevreden moest zijn met deze remise. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Aquila de kans om een en ander recht te zetten, de aftrap van deze inhaalwedstrijd is om 10.30 uur op eigen terrein in Wamel.