EERSTE WINST UNITAS 3 !!

27 november 2023 13:15

J.L.

Druten – Unitas 3 behaalde uit bij DIO’30 4 de eerste volle winst sinds hun bestaan in Augustus 2022 in het seniorenvoetbal. Het ging niet vanzelf allemaal maar de spanning langs de lijn was om te snijden. Op het mooie kunstgrasveld op sportpark De Gelenberg was er een gelijk opgaande 1e helft te zien en kwamen er kansen aan beide kanten maar de beide keepers waren uit het goede hout gesneden en ook de Unitas defensie met Tyler Geijtenbeek en Gijs van Echteld stond als een huis en zo kwam de rust met 0 – 0. In de 2e helft drongen de gasten uit Wamel hun opponent steeds verder op eigen helft en halverwege deze periode kwam de formatie van coach Harrie van Echteld verdiend op voorsprong door een doelpunt van wie anders dan Siem van Echteld waarop DIO’30 keeper Mathijs Beck geen verweer had, 0 – 1. Aan de andere kant had de uitstekende vervanger van Stan van der Lee, Bret Thijssen de handen vol aan de Drutense dadendrang. Zelfs op een strakke en harde pegel in de hoek van eigen speler Wout van de Bos moest Thijssen gestrekt naar de hoek om de voorsprong te behouden. De slotfase was turbulent, door overtredingen over en weer bestraft met gele kaarten bestond de thuisclub nog uit 10 man en de bezoekers uit Wamel zelfs met 9 spelers, zowel Siem van Echteld als ook Ruben Nijs konden na domme overtredingen ook voortijdig het veld verlaten (kennelijk konden ze de weelde van een voorsprong nog niet verdragen) maar met kunst en vliegwerk wist de ploeg zich staande te houden en kon de eerste overwinning over de eindstreep getrokken worden na een wedstrijd onder correcte leiding van scheidsrechter Rob van Tiem en bleef de ploeg van oud Wamelnaar Michel van Rooy gedesillusioneerd in eigen huis met lege handen achter en kon het feest in Wamel beginnen. Unitas 3 heeft nog twee kansen om nog dit kalenderjaar de laatste plek te verlaten. Komende zondag 3 December is Unitas 3 vrij van competitie, op woensdag 13 December en zondag 17 December staan er voor de winterstop nog twee inhaalwedstrijden op het programma