U.H.C. – UNITAS’28 3 - 3

18 december 2023 13:45

J.L.

Hernen – Op sportcomplex Schaarweide speelde Unitas’28 met de 17 jarige Tom van Echteld in de basis de inhaalwedstrijd tegen U.H.C. en al binnen drie minuten stond er 1 – 1 op het scorebord. Eerst was het Giel van Kampen die voor de bezoekers uit Wamel de score opende en even later was het aan de andere kant Wout Postma die voor de gelijkmaker zorgde. Niet veel later scoorde Bart de Groot de thuisclub op voorsprong na geschutter op het Wamelse middenveld en toen U.H.C. vlak voor de pauze via Jorn Tax op 3 – 1 kwam waarbij het er niet goed uitzag bij de Unitas’28 keeper leek het erop dat de punten in Hernen zouden blijven. Echter in de 2e helft tapte Unitas’28 uit een ander vaatje en kreeg het met de invallers Duke Boudewijn, Yekta Demirtas en een sterk debuut van Bret Thijssen veel meer vat op de wedstrijd en moest de formatie van trainer Tom van Alfen alle zeilen bijzetten. Nadat Tom Derks zijn kans de mist in zag gaan was het Reinhoud van Ingen die voor de aansluiting zorgde, 3 – 2. Toen halverwege deze periode een fraaie voorzet van Bret Thijssen door Tom Derks werd verzilverd stond er 3 – 3 op het scorebord en waren inmiddels ook de invallers Dylan van Haren en Sem Kars in het veld verschenen en leek alles weer mogelijk. In een verder spannende slotfase kwamen er nog kansen aan beide kanten en maakte Unitas’28 keeper Jur van Hal zijn fout vlak voor de pauze meer dan goed met enkele fraaie reddingen en zo kwam het einde met 3 – 3 waar de invaltrainers Edwin Lagarde en Frank Drost (zij vervingen de zieke trainer Wout van Blijderveen) vrede konden hebben. Nou breekt er even rust aan en kunnen de spelers genieten rond de kerstboom en zich opladen voor het vervolg want op zondag 14 Januari staat er alweer een inhaalwedstrijd op het programma. Op bezoek in Wamel komt dan koploper Overasseltse Boys en hopelijk is het vuurwerk dan nog niet op bij Unitas’28. De aftrap op het eigen sportpark “De Parken” is om 14.00 uur
Unitas 2 zag haar wedstrijd opnieuw afgelast worden en Unitas 3 won voor de tweede keer in successie, bij U.H.C. 5, de ploeg van oud Unitas speler Niels Kuijpers wist de ploeg van de coach Harrie van Echteld met 2 – 3 te winnen door doelpunten van Bjorn Elemans, Quinten Schippers en de winnende treffer van Mika Broeder die op maat werd bediend door de sterk spelende Ruben Nijs. Nog één overwinning is de ploeg verwijderd van een plek in het linker-rijtje !! Ook voor dit elftal staat er op zondag 21 Januari alweer een inhaalwedstrijd op het programma en wel thuis tegen S.V.H.A. 3, wanneer precies de aftrap is volgt nog.