CUPFIGHTER UNITAS 2 SUCCESVOL TEGEN ONA’53 1 - 0

29 januari 2024 7:00

J.L.

Wamel – Unitas 2 heeft geschiedenis geschreven in de bekerhistorie door met een dik verdiende 1 – 0 winst de gerenommeerde ploeg van oud betaald voetballer Peter Wisgerhof, ONA’53 3 uit de beker te kegelen. In een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was wist de ploeg van trainer Frank Drost met een grote dosis strijd én inzet de technisch vaardigere ploeg uit Wageningen te overbluffen. Het winnende doelpunt halverwege de 2e helft van invaller Siem van Echteld was dan ook het neusje van de zalm. Met dank aan de geleende spelers van het 3e elftal en jo17 én met de terugkeer na een slepende blessure van laatste man Mark Kruijzen speelde de thuisclub een aller aardigste 1e helft. Met Bjorn Elemans die de op vakantie zijnde Koen van den Bos moest doen vergeten op de rechtsback plaats hetgeen hij meer dan bekwaam deed. Kansen voor de gasten werden nauwelijks weggegeven en met wat geluk had de score voor Unitas al geopend kunnen zijn voor de pauze maar met 0 – 0 werd thee gedronken. In de 2e helft gaf de prima ingevallen Hugo van der Steen al spoedig zijn visitekaartje af door redding te brengen op de doellijn bij een grote kans voor de gasten maar naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisclub evenals in de 1e helft opnieuw de bovenliggende partij en de beloning kwam nadat de invallers Siem van Echteld en Lex Thijssen in het veld verschenen. Bij een aanval passeerde Van Echteld een Wageningse verdediger die zijn vader had kunnen zijn en schoot onberispelijk raak waarop ook de ONA’53 keeper geen verweer had en stond 1 – 0 op het scorebord. Doordat meerdere treffers uitbleven bleef het tot het einde spannend en chaotisch ook, Tim van Kessel viel met een bebloed gezicht uit en moest voor een hechting naar de huisartsenpost maar de verdiende voorsprong bleef staan al moest ook keeper Bret Thijssen zijn kunnen nog tonen bij enkele Wageningse schoten. Door deze voorsprong kon ook het lijstje van penaltynemers in de prullenbak. Een penaltyserie zou nodig geweest zijn bij een gelijkspel. Met een blessure bij een van de gasten kwam het einde van deze bekerkraker onder correcte leiding van scheidsrechter Danny Thijssen. Door deze winst heeft de Wamelse ploeg de laatste 16 in hun bekertoernooi bereikt. In de volgende tussenronde is Unitas vrij geloot. Wellicht dat er te zijner tijd nog een busreis inzet, wie weet tegen wie ? Komende zondag 4 Februari opnieuw een thuis inhaalwedstrijd voor de competitie, op bezoek komt het Balgoyse Diosa 2 waar nog wat mee te verrekenen is, in September werd de heenwedstijd met 2 – 1 verloren en bij een overwinning passeert het deze tegenstander op de ranglijst, alle ingrediënten aanwezig dus weer voor een leuke wedstrijd, de aftrap in Wamel is om 11.00 uur

NIFTRIK 1 – UNITAS 1 1 – 1
Het 1e elftal speelde met 1 – 1 gelijk in en tegen Niftrik. Beide doelpunten werden in de 1e helft gemaakt, Cas de Vries opende voor de thuisclub de score en Yekta Dermirtas maakte de gelijkmaker voor de Wamelse ploeg. Het 1e elftal is de komende 2 weken vrijaf voor de competitie

SCD’33 2 – UNITAS 3 6 – 2
Het 3e elftal moest op sportpark Kremershof in Deest haar meerdere erkennen in de tegenstander en verloor met 6 – 2 van het 2e elftal van SCD’33 . Komende zondag de kans op herstel in de thuiswedstrijd tegen S.C.P. 5 in Wamel waar om 12.00 uur de aftrap is