UNITAS – S.C.P. 3 – 3 AQUILA 2 - UNITAS 2 2 - 1

26 februari 2024 6:45

J.L.

UNITAS – S.C.P. 3 – 3

Wamel – De sportieve streekderby tussen Unitas en S.C.P. eindigde in een 3 – 3 gelijkspel. De openingstreffer kwam van de gasten via Joel Willemsen, 0 – 1. Niet veel later was het Duke Boudewijn die een toegekende pingel benutte, 1 - 1. Nog voor de pauze ging de bal ook aan Wamelse kant op de stip en ook op die inzet had Unitas keeper Jur van Hal geen verweer al zat die er kortbij. De gasten uit Puiflijk leken met nóg een doelpunt in de 1e helft van Rico Kramer op rozen te zitten, ruststand 1 – 3 maar de thuisclub toonde in de 2e helft veerkracht en karakter en trok met doelpunten van Cas van Hal en Pelle Rensink de stand weer gelijk 3 – 3. In de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg van trainer Wout van Blijderveen een unieke kans om vanaf 11 meter alsnog de volle winst naar zich toe te trekken maar helaas werd deze keer de inzet van Duke Boudewijn een prooi voor S.C.P. keeper Senn van Oijen zodat de 3 – 3 als eindstand op het scorebord bleef. Komende zondag 3 Maart opnieuw een streekderby op het programma. In Maasbommel wordt dan aangetreden tegen Avios/DBV en de aftrap is om 14.00 uur…..

AQUILA 2 – UNITAS 2 2 – 1
Dreumel – Unitas 2 verzuimde na een flitsende start bij Aquila 2 de score flink op te voeren en bleef het in die beginfase bij 0 – 1 door Reinhoud van Ingen die fraai raak schoot. Hierna had aanvoerder Mark van Dodeweerd geen geluk, zijn inzet van kortbij ketste op de doellat uiteen en toen even later een doelpunt van Roel van Leeuwen om onduidelijke redenen werd afgekeurd kwam de thuisclub van trainer William Gorissen op 1 – 1 en waren de rollen omgedraaid. In de 2e helft kwamen er kansen aan beide kanten en halverwege deze periode ging de bal op de stip na een ongelukkige overtreding van Bjorn Elemans. Op de Dreumelse inzet vanaf 11 meter had Unitas keeper Bret Thijssen geen verweer. In de slotfase perste de ploeg van coach Dick van Verseveld er nog een offensief uit maar treffers bleven uit zodat met een onverdiende 2 - 1 nederlaag voor Unitas een einde kwam aan deze wedstrijd. Komende zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 11.30 uur wordt er in Wageningen afgetrapt tegen ONA’53 2 en zijn er altijd weer winstkansen