WINST UNITAS 1 én 2

4 maart 2024 13:15

J.L.

Maasbommel – Unitas 1 won gistermiddag op het sportpark van DBV de streekderby tegen Avios/DBV met ruime cijfers. In een door Unitas sterk gespeelde 1e helft kwam de Wamelse ploeg halverwege deze periode via Cas v Hal op 0 – 1. Op slag van rust was het Roel v Leeuwen die de marge voor Unitas verdubbelde met een fraaie treffer, 0 – 2. Pelle Rensink had de voorsprong nog verder uit kunnen én moeten bouwen maar hij had de doos nog om de schoenen zitten. Tot dan toe had de thuisclub Avios/DBV nauwelijks iets in te brengen en was er geen gevaar voor het doel van Unitas keeper Jur v Hal. In de 2e helft had de thuisclub meer greep op de wedstrijd maar was het Yekta Dermirtas die rond half vier de bevrijdende derde Wamelse treffer voor rekening nam waarmee de driepunter binnen was voor de ploeg van trainer Edwin Lagarde die de zieke Wout v Blijderveen verving. Een goede opsteker voor a.s. zondag wanneer de streekderby Unitas – Aquila op het programma staat. De huidige stand geeft een vertekend beeld, Unitas heeft nog een paar inhaalwedstrijden tegoed en kan bij winst een goede slag slaan. De aftrap in Wamel is om 14.00 uur en ook in de kantine zal de sfeer goed zijn met diskjockey Stan

ONA’53 2 – UNITAS 2 0 – 1
Wageningen – Op sportpark Ketwich Verschuur speelde het 2e elftal op het kunstgrasveld tegen ONA’53 2 en stond na 3 minuten al de eindstand op het scorebord. Dylan van Haren schoot fraai raak na de eerste aanval. De ploeg van trainer Frank Drost had verder de wedstrijd al in de 1e helft kunnen beslissen maar verdere treffers bleven helaas uit. Ook in de 2e helft stond het vizier niet op scherp bij Unitas en kregen ook de gastheren een enkele kans maar keeper Bret Thijssen liet zich niet verrassen. Ook na een spannende slotfase bleef het bij die éne treffer en was na het laatste fluitsignaal van de middencirkel scheidsrechter de vreugde groot in het Wamelse kamp. Met dank aan de 3e elftalspelers die de ziekmelders vervingen. Komende zondag opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen U.H.C. 3, de aftrap op sportpark Schaarweide in Hernen is om 12.00 uur……