VERLIES UNITAS 1 EN 2

11 maart 2024 12:30

J.L.

VERLIES UNITAS TEGEN AQUILA 0 – 1

Wamel – Met het kleinst mogelijke verschil van 0 – 1 verloor Unitas gisteren de streekderby van Maas & Waal tegen Aquila, een onnodige nederlaag als er wat beter met de kansen omgesprongen was. In de 1e helft was de thuisclub de betere ploeg, kreeg het volop kansen maar gescoord werd er halverwege deze periode aan de andere kant. Bram Bouman wist op fraaie wijze Unitas keeper Jur van Hal te verschalken, 0 – 1. In de 2e helft ging Unitas op jacht naar de verdiende gelijkmaker maar ondanks het vele balbezit en kansen lukte dit niet en zo kwam het einde van deze sportieve streekderby met 0 – 1, gingen de punten mee naar Dreumel en bleef de formatie van trainer Wout van Blijderveen met lege handen achter. Komende zondag 17 Maart opnieuw winstkansen in de uitwedstrijd bij SCD’33 in Deest, de aftrap op sportpark Kremershof is om 14.00 uur…..

UHC 3 – UNITAS 2 4 – 2
Hernen – Ook het 2e elftal kon geen winst afdwingen en ging uiteindelijk met een 4 – 2 nederlaag van het veld tegen UHC 3 op sportpark Schaarweide in Hernen na een niet best gespeelde wedstrijd. Na twee keer op voorsprong te hebben gestaan door doelpunten van Reinhoud van Ingen viel na de 0 – 1 de gelijkmaker uit een zondagsschot die keeper Bret Thijssen verraste. In de 2e helft was het op alle fronten kommer en kwel bij de ploeg van trainer Frank Drost en al spoedig viel de gelijkmaker. Ook de invallers konden het tij niet keren en met de moed der wanhoop in de schoenen probeerden de gasten er nog wat van te maken maar er was maar weinig wat lukte en zo kon het gebeuren dat de thuisclub in de slotfase met nog twee doelpunten de volle winst, 4 - 2 in eigen huis hielden. Een wedstrijd om maar gauw te vergeten, komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Alverna 2 op het programma en zijn er zeker weer winstkansen, de aftrap is om 11.00 uur