HEUMEN - UNITAS´28 0 - 1

20 november 2017 12:00

Heumen is wederom tegen een teleurstelling aangelopen. Thuis tegen Unitas'28 begon de ploeg alleraardigst, maar na een half uur zakte het niveau en kwam Heumen niet meer tot fatsoenlijk voetbal. De bezoekers kwamen daardoor niet meer in de problemen en prikte na een dik uur spelen de enige treffer van de middag tegen het net.

Bij Heumen keerde Ferdi Roelofs terug van een blessure en verscheen ook 'Prins der Roare Schutters' Nicky Janssen-Bouwmeester aan de aftrap. Onder de lat verving Thijs van Eldijk de nog steeds geblesseerde Robin Tsaganos. Heumen begon goed aan de wedstrijd en liet het publiek een klein half uur in de waan dat het een mooie middag zou gaan worden. Bij vlagen liet de ploeg leuk combinatievoetbal zien, waarbij het helaas ontbrak aan het rendement in de voorhoede. Echt grote kansen vielen er voor Heumen dan ook niet te noteren, maar het veldspel was veelbelovend. Unitas'28 had niet veel in de melk te brokkelen, maar creëerden uit de spaarzame uitvallen wel de beste kansen. Thijs van Eldijk moest na vijf minuten al handelend optreden op een laag schot van dichtbij en zag een half uur later hoe Unitas'28 het slechte uitverdedigen van Heumen niet afstrafte en niet verder kwam tot een rollertje in de handen van de doelman.

Naar mate de wedstrijd vorderde, verdween ook het voetbal uit het spel van Heumen. Waar er eerst nog diepte werd gezocht op de aanvallers, en zij de bal nog lieten vallen op de inkomende middenvelders, verzandde het spel nu langzaam maar zeker in een veredeld kick and rush. Dit paste exact in het straatje van Unitas'28, dat tot die tijd niet veel anders had gedaan. De bezoekers voelde zich dan ook steeds meer thuis op het Heumense sportpark en begonnen te geloven dat er punten te halen vielen. Dat dit geloof terecht was, wees de tweede helft uit.

Heumen borduurde na de rust voort op het matige slot van de eerste helft en zag Unitas'28 steeds vaker bij het doel opduiken. Thijs van Eldijk weerde zich nog kranig door een bal katachtig uit de lange hoek te ranselen, maar moest zich na een kleine zeventig minuten gewonnen geven toen de spits van Unitas'28 , Zabi Ghaili kort wegdraaide en van dichtbij in de korte hoek de bal binnen schoot. Heumen was daarna van slag en mocht dezelfde Thijs van Eldijk danken dat hij in een 1-tegen-1-situatie de baas bleek te zijn over zijn tegenstander.

Pas in de slotfase van de wedstrijd wist ook Heumen weer gevaarlijk te worden. Ferdi Roelofs mikte een vrije trap net naast het doel van Unitas'28 en niet veel later ging verdween ook een inzet van Bas Buskens net aan de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef de eindstand op 0-1 staan en zakt Heumen weg naar de onderkant van de ranglijst. Slechts DVSG en DVE-Trajanus staan nog onder Heumen
Unitas´28 is door deze zege opgeklommen naar een gedeelde 4e plek op de ranglijst in de 5e klasse E samen met FC Kunde. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Frans van Deinsen de streekderby tegen Avios/DBV die afgelopen zondag Aquila met 3 - 0 opzij zette. Alle ingrediënten aanwezig dus om er een leuke pot van te maken tegen de ploeg van oud Unitas´28 trainer Co van Gelder. De aftrap is om 14.30 uur in Wamel