FC Maas en Waal vrouwen 1 door in de beker!

4 - 1

ST AVIOS/DBV/AQUILA VR1 (zon)

Groep 4 25

16 september 2018 10:30

Afgelopen 16 september stond de tweede en laatste bekerwedstrijd op het programma tegen Avios/DBV vrouwen 1.  Na het verlies tegen de dames van AAC/Olympia hadden we vandaag wat ‘goed’ te maken.

Om half 11 begonnen we aan de wedstrijd. FC Maas en Waal had het betere spel maar tot grote kansen kwam het nog niet. Door goede combinaties kwamen er een paar kansjes voor FC Maas en Waal. Deze werden helaas niet afgerond.

Halverwege de eerste helft gaf Bibi een mooie steekpass op Anne die vanaf de linkerkant de bal in de rechter kruising schoot. Heerlijk!

Dit gaf onze vrouwen hoop.

Er moest namelijk met 3 doelpunten verschil gewonnen worden om door te gaan in de beker

Na de rust gingen de dames door met het goede voetbal. Dit leverde dan ook de 2-0 op. Dirma gaf een streekpass op Marianne die de bal strak in de rechter hoek schoot.

Na de 2-0 zakte we iets in en Avios/DBV kreeg een aantal kansen om te scoren en dit deden ze ook. Een bal werd verdedigend niet goed weggewerkt, waardoor de dames van Avios/DBV de stand naar 2-1 brachten.

Na deze goal gaven de dames de moed niet op en ging we er met z’n alle weer voor! Het goede spel werd herpakt.

Door een snelle ingooi van Sharon wist Marianne de 3-1 op het scorebord te zetten!

Met nog maar 1 doelpunt te gaan en 10 minuten op de klok wisten we wat ons te doen stond.

Door een mooie actie van Sharon, die heel goed speelde vandaag, gaf ze een perfecte voorzet op maat waardoor Anne haar 2de doelpunt van de ochtend kon maken! 4-1!

In de laatste 10 minuten werd er niet meer gescoord en hebben onze dames de wedstrijd verdient gewonnen.

In onze bekerpoule hebben we nu alle 3 een wedstrijd gewonnen. Wanneer dat het geval is wordt er gekeken naar het doelsaldo. Omdat AAC/Olympipa en FC Maas en Waal allebei een doelsaldo  van +1 hebben, werd er gekeken naar de doelpunten voor. AAC heeft er 4 voor en FC Maas en Waal heeft er 6 voor en zijn daarom door naar de volgende ronde van de beker!

Aankomende zondag spelen we onze eerste competitiewedstrijd tegen de Treffers VR1 om 10.30 uur in Boven-Leeuwen.