Unitas '28 1 (zon)

5e klasse E

3 februari 2019 14:00

SCD’33 – UNITAS’28  2 – 1

Deest – Unitas’28 speelde bij SCD’33 een matige wedstrijd en verloor met 2 – 1. Na de 6 – 0 winst in Wamel in November vorig jaar dacht de ploeg van trainer Frans v Deinsen er blijkbaar veel te licht over, het was slappe hap in de 1e helft, zo verwoordde voorzitter Jan v Ingen terecht langs de lijn. Chiem Heijmen had in de beginfase nog de voorsprong op zijn schoen maar wist hiermee geen raad. Ook Unitas’28 keeper Niels van Os had zijn beste dag niet en mede hierdoor kon het gebeuren dat de thuisclub bij de rust met 2 – 0 voor stond. In de 2e helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld maar toen zo’n 20 minuten voor tijd Bob Dikker en Reinhoud v Ingen in het veld kwamen leek het beter te gaan. Na een overtreding binnen de 16 bij SCD’33 ging de bal op de stip en was het Dirk-Jan v Verseveld die vanaf 11 meter de aansluitingstreffer voor de gasten binnen schoot. Hierna kwamen er nog kansen voor de Wamelse ploeg maar de misschien nog wel verdiende gelijkmaker bleef uit zodat met een 2 – 1 verlies het einde kwam van de eerste wedstrijd na de winterstop. Komende zondag wacht de ploeg in Wamel fusieclub Avios/DBV en zal het uit een ander vaatje moeten tappen om de eerste punten van 2019 in Wamel te houden, de aftrap is om 14.30 uur op het eigen sportpark “ De Parken “