Unitas '28 2

6e klasse 01

26 mei 2019 11:00

UNITAS 2 – S.C.P. 3  1 – 3

Wamel – Het 2e elftal heeft de competitie afgesloten met een 1 – 3 nederlaag tegen de ongeslagen  kampioen S.C.P. 3  in een wedstrijd waarin achteraf gezien meer te halen was geweest. De Puiflijkse kampioenen met één gelijkspel en 21 winstpartijen met een doelsaldo van +111 en eigenlijk niet op dit niveau thuis hoort behaalde in beide wedstrijden tegen Unitas’28 2 de kleinste winstpartijen van dit seizoen (3-2 en 1-3)  De beginfase was voor de bezoekers en de 0 – 1 zat er dan ook aan te komen al speelde de ploeg van trainer Edwin Lagarde aardig mee en kreeg het ook een enkel kansje. Na een kwartier spelen was de uitstekend keepende Jur v Hal kansloos op een harde poeier van de gasten en stond 0 – 1 op het scorebord. In het verdere verloop van de 1e helft kregen de gasten nog diverse kansen maar troffen in Jur v Hal die de beste wedstrijd van dit seizoen keepte een sta in de weg of zochten het doel op de verkeerde plek. Ook de verdediging met Frank Drost en Sander Post maar vooral ook Ruben de Heer stonden hun mannetje waardoor het moeilijk doorkomen was voor S.C.P. en nadat Rune v Wijk zich met een snelle rush in kansrijke positie manoeuvreerde en de 1 – 1 had kunnen scoren maar jammerlijk miste kwam de rust met 1 – 0.  In de 2e helft was Unitas’28 zelfs bij vlagen de betere ploeg en zo kon het gebeuren dat bij doelkansen 10 minuten na de pauze een actieve Tom Derks de gelijkmaker binnen schoot, 1 – 1. Ook hierna deed de ploeg niet voor de gasten onder, het had zelfs met wat meer geluk op voorsprong kunnen staan. Roel v Leeuwen kwam in het veld voor een moe gestreden Mark v Dodeweerd en later deed ook Tom de Wit nog even mee. De slotfase was toch echter weer voor de kampioenen want met nog twee treffers bepaalde zij de eindstand op 1 – 3 en kwam het einde van deze verder sportieve wedstrijd én ook het voetbalseizoen 2018 - 2019.                                                                                                                                                                        (Unitas'28 : Jur v Hal, Sander Post, Frank Drost, Ruben de Heer, Koen vd Bos, Rune v Wijk, Rob de Leeuw, Mark v Dodeweerd, Tom Derks, Roel v Leeuwen, Mart Fransen, Jordy Ebben, Tom de Wit)