5 mei 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

UNITAS’28 2 – WOEZIK 7  4 – 1

Wamel – Na 2 weken vrijaf mocht het 2e elftal weer opdraven, de eerste in een reeks van vijf thuiswedstrijden, tegen Woezik 7, een ploeg die met 3 verliespunten minder net boven Unitas’28 staat. De heenwedstrijd in Wijchen op 1 November werd met 1 – 2 gewonnen dus opnieuw winstkansen zou je zeggen.  En inderdaad, die kansen kwamen er. Binnen 10 minuten al had de boomlange Mark Kruijzen echter geen geluk toen zijn inzet retour kwam van de doellat boven de goed keepende Woezik sluitpost Jannick Crop en even later kwamen de gasten bij hun eerste de beste aanval zelfs op voorsprong door een zondags-schot van Mike van der Poel waarop de verder prima keepende Jur van Hal van Unitas’28 geen verweer had, 0 – 1. Hierna kreeg de aardig en met veel inzet spelende ploeg van trainer Edwin Lagarde nog diverse mogelijkheden om te scoren maar zowel Rob de Leeuw als ook Roel van Leeuwen, Mark van Dodeweerd en Jordy Ebben hadden hun vizier niet op scherp staan,  maar ook de tegenstoten van de gasten waren niet van gevaar ontbloot waardoor het een spannende vertoning was. Met deze achterstand echter brak de rust aan.  Na een felle hagelbui ging de 2e helft van start met Sander Post en Rune van Wijk in de ploeg voor Ruben de Heer en Mart Fransen. Na opnieuw kansen was het eindelijk na ruim een uur spelen raak toen Mark Kruijzen zich vrij slalomde in de verdediging van Woezik en vervolgens van zo'n 13 meter de gelijkmaker in de touwen schoot, 1 - 1.  Vijf minuten later kwam er een penalty aan te pas nadat opnieuw Mark Kruijzen binnen de 16 meter werd getorpedeerd waarna Roel van Leeuwen de pingel benutte en daarmee de thuisploeg voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong schoot, 2 – 1. René van Elk kwam achterin de verdediging versterken ten koste van de goed spelende jeugdspeler Tyler Geijtenbeek en de nog in de witte brood weken vertoevende maar prima spelende Frank Drost schoof mee op naar voren hetgeen het aanvallende spel ten goede kwam. Ook de nieuwe rechtsback Koen van den Bos speelde een voortreffelijk wedstrijd, hij schakelde zijn tegenstander goed uit én leverde veel bruikbare ballen af. De slotfase waarin Jordy Ebben die de pijp leeg had en werd vervangen door Mart Fransen was dan ook effectief voor de thuisclub, na een verre uittrap van Van Hal was het invaller Sander Post die de Wijchense keeper bij de uitval andermaal verraste en de wedstrijd op fraaie wijze besliste, 3 – 1.  Toen in de slotminuten een aanval over veel schijven uiteindelijk door Rune van Wijk doeltreffend werd afgerond, 4 – 1 (zijn vader zei na afloop; de wonderen zijn de wereld nog niet uit) kwam het einde van deze sportieve wedstrijd onder correcte leiding van scheidsrechter Servier Conjaerts uit Kesteren met de eerste winst in 2019 voor de ploeg van trainer Edwin Lagarde.  Eindelijk kon na deze wedstrijd de “tienpuntensoep” verorberd worden.  Komende donderdag speelt de ploeg wederom thuis en wel tegen R.V.W. 3 en zijn er weer winstkansen, de aftrap is om 20.00 uur en toeschouwers zijn van harte welkom
(Unitas'28: Jur v Hal, Koen vd Bos, Frank Drost, Ruben de Heer, Mark v Dodeweerd, Mark Kruijzen, Tyler Geijtenbeek, Jordy Ebben, Mart Fransen, Rune v Wijk, Sander Post, René v Elk, Rob de Leeuw en Roel v Leeuwen )