1 - 7

SVO FC Maas en Waal VR1

4e klasse 1

7 oktober 2018 10:30

Afgelopen zondag hadden de dames van FC Maas en Waal vr1 iets goed te maken na de verloren wedstrijd tegen Dio’30 vr1. Jan had vandaag een paar wijzigingen in de basis elf doorgevoerd voor de wedstrijd tegen Leones vr1.

FC Maas en Waal begon erg sterk aan de wedstrijd. Ze waren veel feller dan Leones en dit leidde tot een paar kansen. Toch had Leones de eerste grote kans van de wedstrijd. Door slordig balverlies kon de spits alleen op Amanda af. Mieke Lamers (leeuwen) ging in de achtervolging en gaf niet op. En maar goed ook. Op het moment dat de bal geschoten werd zette Mieke een sliding in om de bal te blokken en met succes. De bal ging naast het doel met als gevolg een corner. De corner gaf voor Leones geen mogelijkheid om te scoren en kon FC Maas en Waal het spel weer oppakken

Na ongeveer 10 minuten spelen kwam FC Maas en Waal op voorsprong. Meike die heel goed speelde vandaag kwam van achteruit opgelopen met de bal en gaf een voorzet die bij Marianne kwam. Marianne gaf de bal aan Anne die de 0-1 binnenschoot.

FC Maas en Waal bleef goed spelen. Er werd volop gecombineerd en als er balverlies was werd er hard voor elkaar gewerkt om de bal weer terug te veroveren.

Door een slechte uittrap van de keeper van Leones kon Dirma de bal opvangen. Dirma gaf een steekpass op Marianne die 1 op 1 kwam te staan met de keeper en heel beheerst de 0-2 binnenschoot.

Dirma mocht de 0-3 op haar naam zetten. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Nu gaf Marianne de bal op Dirma die raak schoot.

FC Maas en Waal bleef goed combineren en verloor de concentratie niet, hierdoor kon de 0-4 genoteerd worden. Het schot van Anne werd nog tegengehouden door de keeper maar in de rebound wist Marianne wel te scoren.

Nog geen 2 minuten later was het alweer raak. Na een mooie opening van Bibi schiet Marianne tegen de keeper aan die ver uit het doel was. Hierdoor kwam de Bal bij Anne in de voeten terecht. Anne die normaal altijd zo hard mogelijk wil schieten bleeft op aangeven van haar medespelers rustig en schoot vanaf 30 meter de bal over de keeper heen. Zo kon de 0-5 op het scorebord genoteerd worden.

Leones deed nog wel wat terug in de eerste helft. Door opnieuw balverlies achterin kwam deze keer de spits weer 1op 1 met Amanda te staan. En schoot de 1-5 binnen.

Met een 1-5 voorsprong gingen we de rust in.

Na de rust begon Leones fel aan de tweede helft. Grote kansen kregen ze niet.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft gebeurde niet veel. Er waren aan beide kanten geen grote kansen gecreëerd.  Na 10 minuten in de tweede helft kreeg Leones een penalty na een sliding van Lap. Na afloop van de wedstrijd zei ze dat ze de bal speelde maar vanuit de positie van de scheids kon ze wel snappen dat ze de speelster raakte.

Het was nu aan Amanda om te zorgen dat ze niet op 2-5 kwamen. Amanda stond een beetje te springen op de lijn om de spits af te leiden en dit had geholpen. De spits schoot de penalty wel in de hoek maar deze was zo zacht ingeschoten dat amanda er goed bij zat en ervoor kon zorgen dat de bal er ziet in ging.

FC Maas en Waal ging weer opzoek naar de aanval om de voorsprong nog verder uit te breiden. En dit lukte ook. Anne kreeg vanaf de zijkant de bal aangespeeld en ze gaf een steekpass op Marianne die 1-6 binnen schoot

De score werd nog verder uitgebreid. Toen wij de mogelijkheid kregen om de 1-7 op het scorebord te zetten werd er geroepen dat de bal uit moest omdat er een blessure was aan onze kant. Echter lag de bal al snel achter de keeper en was de 1-7 een feit.

Na de 1-7 kwamen er nog wel een paar kansjes voor FC Maas en Waal maar er werd niet meer gescoord.

Er is goed gevoetbald door FC Maas en Waal en de uitslag is dan ook zeker verdient.

Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben, staat FC Maas en Waal op een keurige 3de plek. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Ewijk, de nummer 12 van de lijst op het programma. Ook dan zullen er  weer mogelijkheden zijn voor onze dames. De thuiswedstrijd wordt om 10.30 uur gespeeld in Boven-Leeuwen

Opstelling: Amanda van Leeuwen, Mieke Lamers (L), Sharonny Lap (’80 Anne van Kruysbergen), Meike van wel, Bibi van Berkel, Charlotte Rikken, Yolanda Zondag (’75 Charlotte van Wijk), Charlotte van wijk (’45 Manouk van Ooijen), Dirma Verwoerd, Marianne de Keijzer, Anne van Kruysbergen (’65 Mieke Lamers (w))