Zwaarbevochten maar verdiende overwinning FC Maas en Waal VR1

3 - 2

Beuningse Boys VR1 (zon)

4e klasse 1

25 november 2018 9:30

Het was vroeg verzamelen voor FC Maas en Waal VR1. Om half 9 moesten we bij DSZ zijn voor de wedstrijd tegen Beuningse Boys VR1. Ook vandaag waren er weer een paar dames van 2 die met ons mee hebben gedaan vanwege de vele blessures die dames 1 heeft.

Met een achterhoede die bestond uit Yolanda, Mieke L (w), Mieke S en Mieke L (l) begon om half 10 wedstrijd. Het eerste deel van de eerste helft speelde zich vooral af op het middelveld. Er kwamen we een paar afstand schoten van de Beuningse Boys richting ons doel, maar gevaarlijk waren die niet. FC Maas en Waal kreeg de beste kansen. De keepster van de Beuningse Boys stond goed te keepen.

De Beuningse Boys kregen halverwege de eerste helft hun eerste corner. Deze werd van links genomen, de bal ging over Amanda heen en werd van dichtbij binnen getikt. Tegen de verhouding in stond het 0-1.

Gelukkig lieten de dames het er niet bij zitten. FC Maas en Waal was beter en ook wij kregen een paar kansen om gelijk te maken.

Er kwam een vrije trap voor FC Maas en Waal op de middenlijn. Deze werd snel genomen door Mieke S. die de bal diep gaf op Marianne die vervolgens weer een perfecte voorzet gaf op Demi-Anne waarna zij de bal van dichtbij binnenkopte. Een terechte gelijkmaker net voor rust.

Met een 1-1 stand gingen we de rust in. In de rust werd er gewisseld Mieke W (w) ging eruit en Rienalda kwam erin. De rest van het team bleef staan en werd erop gewezen dat we druk moesten blijven zetten en op de lange bal moesten blijven anticiperen. Alles werd weer even goed gezet om aan de tweede helft te beginnen.

Na rust pakte de dames het goed op en ze gingen direct op zoek naar de aanval.

Charlotte kreeg de bal en wilde een actie maken maar werd met 2 handen vol in haar rug geduwd. FC Maas en Waal kreeg een vrije trap die Marianne ging nemen. De bal werd voor gebracht en door een speelster van de Beuningse Boys bijna in eigen doel gewerkt. De keeper kon er nog voor zorgen dat de bal er niet in ging maar kreeg de bal niet goed weg.

Hierdoor kon Demi-Anne de bal van dichtbij binnen schieten en stond het verdient 2-1 voor FC Maas en Waal!

De spelhervatting was wederom sterk vanuit onze dames. Direct na het doelpunt ging de de zoektocht naar de 3-1 weer verder.

Echter kreeg de spits van de Beuningse Boys de beste kans op de gelijkmaker.  De spits ging 1 op 1 op Amanda af maar schoot de bal iets te ver voor zich uit. Amanda gleed naar de bal en had deze. De spits liep wel door en schopte i.p.v. tegen de bal tegen het hoofd van Amanda. Gelukkig voor ons viel het mee en kon Amanda verder spelen.

Door een snelle counter van FC Maas en Waal werd Marianne weggestuurd. Met 3 verdedigers in de achtervolging schoot ze de bal hard in de hoek. En was de 3-1 een feit!

Met nog 20 minuten spelen was het zeker nog niet gespeeld. Maar als je naar de kansen keek hebben de Beuningse Boys eigenlijk geen kans meer gehad. De achterhoede stond goed en de lange ballen werden goed ingeschat.

Toch werd het nog spannend. Doordat FC Maas en Waal de bal verdedigend niet weg kreeg  werd de bal in het uiterste hoekje geschoten.

Met een 3-2 voorsprong voor FC Maas en Waal werd het nog spannend de laatste 10 minuten. Gelukkig voor ons werd er niet meer gescoord en was de overwinning binnen.

Het was een zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor FC Maas en Waal. Ook vandaag waren we de dames zeer blij met de dames van 2 die mee hebben gedaan. Bedankt voor de inzet!

Doordat wij zijn blijven voetballen hebben we de wedstrijd over de streep getrokken.

Opstelling: Amanda de Leeuw, Mieke Lamers (w) (’45 Rienalda Damen), Yolanda Zondag, Mieke Stroomberg, Mieke Lamers (l), Charlotte van Wijk, Bibi van Berkel, Amy van den Hurk, Hilde Westerdijk (’30 Meike van Wel), Marianne de Keijzer, Demi-Anne van den Berg.

Aankomende zondag staat er een wedstrijd tegen de nummer 3 de trekvogels op het programma de wedstrijd start om 12.00 uur in Nijmegen.