2 - 4

vv Ewijk VR1

4e klasse 1

14 oktober 2018 10:30

Met een lekker zonnetje begonnen FC maas en Waal vr 1 tegen Ewijk vr 1. Ewijk is vorig seizoen kampioen geworden in de 5de klasse. We weten dat er bij Ewijk een paar snelle meiden lopen dus we zijn gewaarschuwd.

FC Maas en Waal begon slordig aan de wedstrijd. We waren niet fel en alle 2de ballen waren voor Ewijk.

Door een slechte bal terug op de verdediging kwam de bal bij de spits van Ewijk in de voeten. Ze gaf een steekpass op de linksbuiten die op haar beurt de bal weer voor gaf op de spits en de 0-1 binnen kon schieten.

Gelukkig duurde de voorsprong niet heel lang. FC Maas en Waal ging de aanval zoeken. Dirma verlegt het spel van recht naar links. Waarbij de bal bij Charlotte R terecht kwam. Charlotte legde de bal breed op Marianne en die schiet de 1-1 binnen.

FC Maas en Waal kreeg wat meer kansen maar doordat ze niet zorgvuldig waren met het balbezit kwamen er niet hele grote kansen op 1 na dan. In de 31ste minuut gaf Dirma een steekpass op Marianne. Helaas voor ons hield de keeper deze eruit.

Door een lange bal van achteruit en een steekpass op de linksbuiten kwam Ewijk in de 40ste minuut op een 1-2 voorsprong.

Zelfs voor de rust werd het nog 1-3. Door opnieuw een fout achterin met het uitverdedigen schiet de linksbuiten van Ewijk over Amanda heen.

In de rust is er een flinke toespraak gehouden door Jan. De meiden moesten nu wel wakker geschud zijn voor de tweede helft.

FC Maas en Waal begon de tweede helft goed zochten gelijk de aanval en dit leidde tot een kans voor Anne. Helaas ging deze er niet in. Even later kwam er een diepe bal op Anne waardoor ze vrij kon doorlopen op de keeper. Helaas werd deze afgevlagd voor buitenspel. Maar ze kwam achter de vrouw vandaag dus was ze onnodig gefloten. Nog geen minuut later krijgt Anne op het middenveld opnieuw de bal. Ze speelt de tegenstander uit en trekt een sprint naar de achterlijn waar ze de bal voor wilt geven maar hem niet goed voor krijgt

De voetbal gezegd die Johan Cruijff vroeger zei van als je zelf de kansen niet afmaakt doet de tegenstander het wel was ook nu waar. Ewijk krijgt de eerste kans in de tweede helft door een fout in de verdediging waardoor de spits opnieuw 1 op 1 komt met amanda en de 1-4 binnen schiet.

Lukte het scoren vandaag dan helemaal niet bij de dames. Dat was niet waar we deden nog wat terug om in de wedstrijd te komen. Marianne gaf een steekpass op Dirma die de 2-4 binnen schoot.

FC Maas en Waal wilde graag en ze gingen wat vaker van afstand schieten maar helaas belande die ballen allemaal over, naast of bij de keeper in de handen.

We kregen nog een kans Marianne nam een vrije trap van ongeveer 20 meter en iets schuin voor het doel. De bal belande helaas op de lat en ook de rebound was niet voor ons besteed. Vandaag.

Ondanks dat we slecht speelde vandaag hadden we kansen genoeg om te kunnen winnen. Ewijk ging vandaag heel effectief met de kansen om die ze kregen waardoor ze de wedstrijd hebben gewonnen.

Aankomende zondag speelt FC Maas en Waal opnieuw een thuiswedstrijd tegen Quick 1888 vr1 om 10.30 in Wamel.

Opstelling: Amanda de Leeuw, Mieke Lamers (L), Joyce Vissers, Bibi van Berkel, Meike van Wel, Charlotte Rikken, Yolanda Zondag, Charlotte van Wijk, Manouk van Ooijen (‘30 Anne van Kruysbergen, (’50 Manouk van Ooijen)), Marianne de Keijzer, Dirma vewoerd