1 - 4

Unitas '28 MO13-1

3e klasse 2

15 december 2018 11:00

MO13 Unitas’28 ongeslagen Kampioen na 1 - 4 winst bij grootste kanshebber De Hoven

De meiden van MO13 van Unitas’28 zijn afgelopen zaterdag 15 december 2018 kampioen geworden van de najaarscompetitie. De laatste wedstrijd was een echte finale kampioenswedstrijd uit tegen de Hoven op het sportpark aan de Molenweg Oost  in het verre Zutphen, immers de winnaar mocht zich kampioen noemen.  De Hoven stond de gehele competitie bovenaan met een beter doelsaldo en had net zoals Unitas’28 één gelijkspel en alle overige wedstrijden gewonnen. Aangemoedigd door een grote groep meegereisde supporters vanuit Wamel speelden de meiden het vuur uit de sloffen. Mooie aanvallen en scherpe corners leidden al na 10 minuten tot een knap uitgespeeld doelpunt, binnen geschoten door Senna Coppes. Hierna bleef Unitas’28 aanvallen wat leidde tot een corner, welke fantastisch werd binnengekopt door Senna van Oijen, even later kon zij nogmaals een bal binnentikken en stond er 0-3 op het scorebord. Echter de tegenstander was niet van plan zich gewonnen te geven en ook zij wisten te scoren en zo werd er met een stand van 1-3 gerust. De 2e helft bleef de Hoven druk zetten waardoor gevaarlijke acties in het doelgebied van Unitas ontstonden, maar de verdediging en keepster Rosa van Oijen wisten te voorkomen dat de Hoven nogmaals zou scoren. Enkele minuten voor tijd wist Senna Coppes nogmaals de verdediging van de Hoven op het verkeerde been te zetten en kon ze de verlossende 1-4 binnentikken. Enkele minuten later kon het feest beginnen. Na een feestelijke terugrit, was er feest in de kantine van Unitas’28 met aansluitend een kampioens rondrit door het  koude dorp Wamel die toch warm aanvoelde !!.