SDV Barneveld vr2 in de tweede helft te sterk voor FC Maas en Waal vr1

3 - 8

SDV Barneveld VR2

Groep 3 01(groep3)

24 oktober 2018 20:00

FC Maas en Waal vr1 heeft het op afgelopen woensdag opgenomen tegen SDV Barneveld vr2. Een team waar een oud-prof dames bij zaten. We wisten dus dat het een lastige wedstrijd zou worden.

Om 19.00 uur werd er verzameld om te kunnen gaan omkleden. Voordat we aan de warming up begonnen heeft Jan eerst toegesproken. Na een goede warming up waren we klaar voor de wedstrijd.

FC Maas en Waal begon fel aan de wedstrijd. Ze zochten de aanval maar tot kansen leed het nog niet. In het begin van de wedstrijd waren de grootste kansen voor SDV Barneveld. Gescoord werd er niet. Amanda die een hele sterke wedstrijd keepte hield de ballen er goed uit. Het eerste doelpunt was voor FC Maas en Waal in de 10de minuut. Charlotte R ving een afvallende bal op en schoot de bal strak in de hoek. Hoewel de bal houdbaar leek voor de keeper zat deze erin en stonden onze dames op voorsprong.

5 minuten later lag de bal opnieuw in het doel van SDV Barneveld. Meike kreeg een diepe bal en trok door tot de hoogte van de 16 meter. Hier gaf ze de bal aan Marianne die de bal in het doel schoot. Helaas werd er gevlagd voor buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd.

Na een kwartier voetballen was het dan ook raak voor SDV Barneveld. Amanda die de bal naar Meike wilt gooien komt in de voeten van een speelster van SDV Barneveld die zich geen moment bedacht en de bal in het doel schoot.

FC Maas en Waal bleef voetballen en de aanval zoeken. Het was SDV Barneveld het doelpunt maakte. De linksbuiten maakte een mooie actie waarmee ze Mieke L (w) omspeelde de bal voor gaf op de spits en die kon hem zo binnen lopen en zette hier de 1-2 mee op het scorebord.

De voorsprong voor SDV Barneveld was maar van korte duur. Binnen 5 minuten lag de bal alweer in het net. Opnieuw werd er een diepe bal gegeven op Meike die goed naar binnen trok en richting het doel ging. Ze gaf de bal breed op de meegelopen Marianne die de bal in een leeg doel kon schieten. En de stand was weer gelijk.

Ook nu duurde het niet lang voordat er weer een doelpunt viel. Opnieuw wat het de linksbuiten. Deze keer draaide ze goed weg en schoot ze in de draai de bal in de hoek. De 2-3 voorsprong was het weer voor SDV Barneveld.

Voordat het rust was kon er nog een keer gejuicht worden. Door een miscommunicatie met de keeper en de verdediger werd de bal slecht uitverdedigd en kwam de bal bij Marianne in de voeten. Deze keer bedacht Marianne zich geen moment en schoot. In het schot werd de bal nog van richting veranderd door een verdediger van SDV Barneveld en zo belande de bal in het doel. Zo was de stand weer 3-3.

FC Maas en Waal kreeg net voor rust nog de kans om op 4-3 te komen maar helaas ging de bal net naast het doel. We gingen met een 3-3 de rust in.

In de rust hebben we onze welverdiende rust gepakt. We waren goed aan het voetballen en dit moesten we de tweede helft proberen door te pakken.

De tweede helft was nog maar net bezig om er was alweer gescoord. SDV Barneveld maakte via een afstandsschot de 3-4.

FC Maas en Waal bleef voetballen en de combinaties zoeken. Zo kwamen ze er een paar keer door maar dan ontbrak het net bij de laatste pass.

SDV Barneveld ging het combineren wel goed en ook de laatste pass was bijna elke keer goed. Zo ook bij de 3-5 door te laat uitstappen werd de verdediging uitgespeeld en kon de bal goed strak in de hoek binnen worden geschoten.

SDV Barneveld ging nog even door met het combineren. Er werd een perfecte steekpass gegeven tussen 3 verdedigers van FC Maas en Waal door. De linksbuiten stond nu 1 op 1 met amanda die ze uitspeelde en kon zo de bal in het lege doel kon schieten.

FC Maas en Waal liet hun hoofde niet hangen en gingen door met de aanval te zoeken. Deze werd ook gevonden maar tot hele gevaarlijke momenten kwam het niet. We kregen wel een paar corners die nog enigszins tot kansjes leiden maar de bal wilde er voor ons niet meer in.

Opnieuw kwam de linksbuiten van SDV Barneveld 1 op 1 met amanda te staan. Door en lange bal die net over Yolanda heen ging kon de linksbuiten zo doorlopen. Opnieuw omspeelde ze amanda. Er werd door Mieke L (l) geprobeerd de bal tegen te houden maar helaas lukte dit niet en stond de 3-7 op het scorebord.

1 minuut voor tijd werd het ook nog 3-8 het was opnieuw de linksbuiten die de hele verdediging uitspeelde en de bal in het doel schieten.

Ondanks de ruime uitslag heeft FC Maas en Waal goed gevoetbald. SDV Barneveld was beter en gaan verdiend door in de beker.

Hoe we vandaag hebben gespeeld moeten we doorpakken voor de rest van het seizoen. Aankomende zondag spelen we tegen AWC/Juliana’31 vr1 om 10.00 uur in Malden.

Opstelling: Amanda de Leeuw, Mieke Lamers (w) (’45 Famke van wel), Yolanda zondag, Joyce Vissers, Mieke Lamers (l), Charlotte Rikken (’60 Hilde Westerdijk), Bibi van Berkel, Dirma Verwoerd, Meike van Wel (’80 Charlotte Rikken), Manouk van Ooijen, Marianne de Keijzer