UNITAS'28 B1 WINT OOK IN SLECHTE WEDSTRIJD VAN RKHVV B3 3 - 1

3 - 1

RKHVV B3

B-junioren zaterdag, B1, 5e klasse 03

15 maart 2014 14:30

Wamel - Unitas'28 B1 heeft haar eerste thuiswedstrijd in dit nog prille voorjaar tegen RKHVV B3 uit Huissen met 3 - 1 gewonnen. Het was zeker geen grootse wedstrijd en in de 1e helft met de straffe oostenwind tegen ook moeilijk voetballen. Ook de gasten hadden moeite met dezelfde wind in de rug zodat met 0 - 0 de rust kwam. In de 2e helft was het allemaal al niet veel beter en was het zelfs zo dat de gasten op voorspong kwamen omdat de Wamelse verdediging niet thuis gaf en keeper Kurt Vermeulen kansloos was op een harde inzet, 0 - 1. Hierna kreeg de ploeg van trainer Co van Gelder in de gaten dat er best wel meer te halen was uit dit duel. Aanvankelijk was de Betuwse keeper nauwelijks te passeren maar aanvoerder Sander Post nam de ploeg op sleeptouw en met een diagonaal schot bracht hij de stand weer in evenwicht, 1 - 1. Toen vijf minuten later Jordy van de Hurk met een fraaie treffer de thuisclub op voorsprong schoot, 2 - 1, was de strijd in feite beslist, vooral toen in de slotfase Tim de Lorijn met een harde poeier een 3 - 1 eindstand op het scorebord liet zetten. Te zien was dat de ploeg een te lange winterstop heeft gehad met weinig wedstrijdritme en trainingsarbeid. Wil de ploeg een rol van betekenis spelen om de prijzen aan het eind van deze voorjaarscompetitie dan zal het de komende tijd beter voor de dag moeten komen....  Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd bij Excelsior Zetten op het programma waar de aftrap al om 10.15 uur op sportpark De Leijgraaf.