WVW 3 (zon)

5e klasse 04

13 oktober 2019 11:00

OPNIEUW  RUIME  WINST  UNITAS’28  2

Wamel – Na de eerste winst van vorige week behaalde het 2e elftal opnieuw de volle winst en wel in de thuiswedstrijd tegen W.V.W. 3 in een duel met 2 verschillende helften. In de 1e helft speelde de ploeg van trainer Edwin Lagarde een baas partij en kwam de Weurtse ploeg nauwelijks in het stuk voor. Het was dan ook de snelle Reinhoud van Ingen die na een kwartier spelen na een assist van Jeroen Raijmann de score opende met een fraaie treffer, 1 – 0. Echter niet veel later ging het aan de andere kant mis bij een corner die niet werd afgeslagen en liepen de gasten de 1 – 1 in het doel. Hierna kreeg de thuisploeg legio kansen het duel al in de 1e helft te beslissen maar de grootste mogelijkheden werden om zeep geholpen. De snelle Chiem Heijmen werd bijkans het shirt van het lijf getrokken en Reinhoud van Ingen kon enkel met overtredingen afgestopt worden hetgeen een de Weurtse aanvoerder op een gele kaart kwam te staan.  En in die periode kwam dan toch met een 2 – 1 voorsprong de rust toen Mark Kruijzen profiteerde van de nummerieke meerderheid en zijn ploeg het voorbeeld gaf met een bekeken treffer. Ook aanvoerder Mark van Dodeweerd verzuimde nog in het slot van de 1e helft  een dot van een kans te benutten.  De 2e helft was van een minder gehalte maar daarin vielen wél de meeste Wamelse goals !! In een tijdsbestek van een kwartier scoorde de Chiem Heijmen (nou in een ander shirt) een loepzuivere hattrick. Inmiddels waren bij de thuisclub een viertal wisselspelers ingezet. Zowel Frank Drost, Koen van de Bos, Roel van Leeuwen en later nog Tom Derks maakten hun opwachting in het veld waarna het Weurtse verzet deels was verdwenen. Er kwamen ook in het laatste half uur nog volop kansen de score verder op te voeren, geheel onverwachts viel er echter nog een doelpunt aan de andere kant maar het was in de slotfase Tom Derks die de rebound benutte en met zijn inzet zorgde voor een verdiende  6 – 2 eindstand. Door deze winst kan de ploeg na jaren weer omhoog kijken en de zege werd na afloop goed gevierd. Komende zondag is er een inhaalprogramma, mogelijk is er nog een oefenpartij. Op zondag 27 Oktober gaat de ploeg op bezoek bij koploper Avios/DBV 2 in Maasbommel waar de aftrap om 11.00 uur is…..