1 december 2019 11:00

Scheidsrechter

J. (Johan) van Gruythuysen

UNITAS 2 – WOEZIK 7  1 - 2

Wamel – Op de 10e speelronde trof het 2e elftal van Unitas’28 het 7e elftal van Woezik thuis en had aan de bezoekers meer dan de handen vol. Toch kreeg de ploeg van trainer Edwin Lagarde veruit de meeste kansen, met name in de 2e helft de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Halverwege de 1e helft kwam Woezik op voorsprong toen de verdediging van Unitas’28 incl. de keeper bleven staan bij een Wijchense inzet die onverwachts in de kruising belandde, 0 -1. Hierna kwamen er nog kansjes over en weer maar gescoord werd er niet meer voor de theepauze.  In de 2e helft ging de thuisclub met veel strijd en inzet op jacht naar de gelijkmaker die er uiteindelijk kwam na een uur spelen toen Tom Derks een voorzet binnen kopte, 1 – 1. Hierna kreeg Unitas’28 legio kansen het duel in hun voordeel te beslissen en leken de gasten uitgeput maar de aanvallers van de thuisclub wisten zich geen raad met de mogelijkheden. En als doelpunten uitblijven vallen ze aan de andere kant en zo ook geschiedde. Nadat Unitas’28 keeper  Jur v Hal zijn ploeg met enkele reddingen al in de race had gehouden viel een kwartier voor tijd alsnog de tegentreffer. In de slotfase werd het spel te onrustig en te gejaagd om de verdiende gelijkmaker te forceren, diverse schoten gingen langs en over het Wijchense doel zodat het einde kwam met 1 - 2 en het 2e elftal zijn derde achtereenvolgende nipte nederlaag leed. Komende zondag 8 December een laatste kans voor de winterstop om het puntentotaal nog wat verder op te krikken in Ewijk waar tegen het 4e elftal van die club gespeeld gaat worden, de aftrap is om 10.00 uur op sportpark De Blatenplak.  Dan zit de 1e helft van dit seizoen er alweer op, op zondag 15 December is er nog een oefenwedstrijd thuis tegen U.H.C. 2  en daarna beginnen de feestdagen eraan te komen……..