UNITAS´28 BLIJFT IN DE RACE VOOR PROMOTIE NA RUIME WINST BIJ DSZ 1 - 5

Mannen zondag, 1, 5e klasse F

23 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Benali, M.

Boven Leeuwen -  Unitas´28 heeft in Boven Leeuwen tegen het laag geklasseerde DSZ uiteindelijk meer dan verdiend royaal gewonnen met 1 - 5. Hierdoor blijft Unitas´28 in de race voor promotie naar de 4e klasse. In de 1e helft hadden de gasten uit Wamel voortdurend een veldoverwicht maar de kansen om te scoren bleven vooralsnog onbenut. Met name de oud DSZ speler in Wamelse dienst Roy Peters kreeg kansen maar ook zijn benen hadden veel te lijden bij overtredingen in de verdediging bij de thuisclub. Ook werd Peters een penalty onthouden zodat met 0 - 0 de rust aanbrak. In de 2e helft pakte de ploeg van trainer Co v Gelder de zaken energieker aan en binnen de kortste keren haalde Roy Peters zijn gram en scoorde op fraaie wijze de openingstreffer, 0 - 1. Uit een van de schaarse tegenaanvallen van de thuisclub was het meteen raak ook. Omdat Chiem Heijmen bleef hangen kon Nick Peters net geen buitenspel de aan het eind van dit seizoen naar Leones vertrekkende Bram Peters passeren en stond de streekderby weer gelijk, 1 - 1. De gasten pakten deze tegenslag goed op en gingen onverdroten verder met aanvallen. Uiteindelijk kwam de bal na overtredingen dan nu wel op de stip en deze kans om opnieuw op voorsprong te komen werd zoals we van hem gewend zijn benut, aanvoerder Dirk-Jan v Verseveld schoot de pingel onberispelijk binnen voor Unitas´28, 1 - 2. Hierna ging DSZ op jacht naar de gelijkmaker maar de treffers vielen aan de andere zijde, Damien vd Brink besliste het duel en liet de Boven Leeuwse goaly voor de 3e keer vissen, 1 - 3. In de slotfase waren het Jeroen Kaper en invaller Michel Keijman die de overwinning met fraaie treffers nog meer glans gaven waarmee het einde  kwam van deze over het algemeen sportieve streekderby. Door deze winst steeg Unitas´28 weer een plaatsje van de 4e naar de 3e positie op de ranglijst in 5F. Komende zondag wacht de inhaalwedstrijd uit bij Aquila en zijn er zeker ook weer winst mogelijkheden voor Unitas´28. Vervolgens moet er op donderdagavond 3 April om 18.30 uur aangetreden worden in en tegen Valburg. De komende weken zijn dus van cruciaal belang om de slotfase van de competitie met succes te kunnen afsluiten