UNITAS´28 BLIJFT IN DE RACE OM DE PRIJZEN NA 0 - 6 BIJ VALBURG

Scheidsrechter

Soetowidjojo, J.S.

Accommodatie

Onbekend

Valburg - Unitas´28 had geen kind aan het zwakke Valburg en won met maar liefst 0 - 6 verdeeld over 3 doelpunten in de eerste helft en drie in de tweede helft. Het was echter de thuisclub die de score al na enkele minuten had kunnen openen nadat Rik van Kerkhof en Robin van Versendaal elkaar niet begrepen en Ronald Schouten zomaar plots voor Bram Peters op kon duiken maar de vertrouwde sluitpost van de gasten redde zoals van hem wordt verwacht waarna Ruud van Kerkhof de bal uit het doelgebied knalde. Het was de enige speldenprik van Valburg in deze verder eenzijdige wedstrijd. Na 12 minuten was het wie anders dan Roy Peters die de score voor Unitas´28 opende met een lage schuiver in de verre hoek waarop keeper Wilfred Janssen geen verweer had en de 0 - 1 op het scorebord bracht. Daarna duurde het tot de 40e minuut totdat de Wamelse aanhang weer kon juichen. Een voorzet van Ruud van Kerkhof werd eerst nog door Roy Peters tegen de doelpaal geschoten en in de rebound was het diezelfde Peters die toch nog de 0 - 2 in te touwen wist te werken. Nadat nog voor de theepauze Michel Keijman een niet te missen kans kreeg uit een voorzet van Peters was het op slag van rust Damien van de Brink die met een 3e treffer ervoor zorgde dat de thee nog beter smaakte in de rust. In de 2e helft kwam aanvoerder Dirk-Jan van  Verseveld niet meer terug uit de kleedkamer en verscheen Marco van Os voor hem in het veld. In de 50e minuut was er een goede kopkans voor Michel Keijman maar hij miste opnieuw. Tien minuten later kreeg Roy Peters de dolle 5 minuten waarin hij 2 keer op fraaie wijze scoorde en de stand naar 0 - 5 tilde en zijn zoveelste hattrick in dit seizoen op naam bracht. Ook Chiem Heijmen en Tim van Kessel kwamen nog in het veld maar het laatste woord was voor Damien van de Brink die ervoor zorgde dat de uiteindelijke eindstand van 0 - 6 op het wedstrijdformulier verscheen. Hiermee werden opnieuw 3 belangrijke punten aan het totaal toegevoegd en staat de ploeg van trainer Co van Gelder nog steviger op de 3e plek. De eerste periodetitel is inmiddels vergeven aan Uchta die gisteravond met 1 - 2 won bij DSZ.
Komende zondag staat voor Unitas´28 de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige UHC op het programma maar met de opmars van de laatste weken moet winst tot de mogelijkheden behoren en dan zet Unitas´28 een goede stap in de richting van promotie......
Aanvang Unitas´28 - UHC a.s. zondag om half drie op de eigen sportpark De Parken in Wamel