6 april 2014 14:30

Scheidsrechter

Zwol, J.W. van

UNITAS´28 BINDT UHC AAN DE ZEGEKAR  3 - 0

Wamel - Unitas´28 heeft deze middag flink strijd moeten leveren om het bezoekende UHC eronder te houden. Uiteindelijk won de thuisclub met 3 - 0 na een 0 - 0 ruststand. In de 1ste helft waren er al volop kansen voor Unitas´28 maar onder meer harde schoten van de attente Marco van Os en ook Damien van de Brink werden vooralsnog gepareerd door UHC keeper Gert-Jan Reijnen. Ook aan de andere zijde moesten Rik en Ruud van Kerkhof, Sjors Toebast en Chiem Heijmen onder regie van Bram Peters alert blijven om geen tegentreffers op te lopen. Het was moeilijk voetballen op het keiharde en vooral ook hobbelige speelveld. Vlak na de theepauze konden de toeschouwers voor de eerste keer opveren toen Roy Peters onderuit gehaald werd en Dirk-Jan van Verseveld de toegekende penalty perfect strak in het kruis schoot, 1 - 0. Vlak hierna had Damien van de Brink de 2 - 0 op zijn schoen maar hij miste  jammerlijk in kansrijke positie. Die 2 - 0 kwam er wel halverwege de 2de helft, na goed voorbereidend werk van Damien van de Brink zorgde Roy Peters voor een fraaie afronding waarop Reijnen geen verweer had. Even later moest deze keeper kennelijk zijn gram halen want nadat Roy Peters opnieuw op het UHC doel afging simuleerde die alsof hij flink geraakt was door Peters maar dat was bij lange na niet het geval. Roy Peters kreeg hiervoor onterecht een gele kaart van de warrig leidende scheidsrechter hetgeen hem een wedstrijdschorsing opleverde. In de laatste minuut van deze  wedstrijd kwam als de bekende kers op de taart het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een terugkomende bal na een scherp genomen corner van Marco van Os werd op de rand 16 meter keihard door Jeroen Kaper in de kruising geschoten die daarmee na een wedstrijd van hard werken treffend beloond werd, 3 - 0. Even daarna volgde het eindsignaal en stak Unitas´28 alweer de 5de driepunter op rij in de zak. Omdat ook Niftrik en Uchta blijven winnen blijft ook voor Unitas´28 in de komende weken winst noodzakelijk om bij te blijven in de top drie. Komende zondag gaat de formatie op bezoek bij SVHA in Herveld en ook daar zijn ongetwijfeld weer winstmogelijkheden. De aftrap van deze wedstrijd is al om 14.00 uur op sportcomplex De Zandakkers in Herveld