UNITAS´28 WINT OVERTUIGEND VAN KOPLOPER MET 3 - 1

19 april 2014 18:00

Scheidsrechter

Jong, H.W.J. de

UNITAS´28 VERSLAAT KOPLOPER UCHTA MET 3 - 1

Wamel - Unitas´28 heeft op Paaszaterdag op overtuigende wijze koploper Uchta in een uiterst spannende en druk bezochte wedstrijd geklopt met 3 - 1. De ploeg van trainer Co van Gelder had nog wat goed te maken na de zeperd van vorige week bij laagvlieger SVHA.  In de beginfase van deze ´inhaaltopper´ zag het daar niet naar uit alhoewel ook de bezoekers in deze periode weinig in  te brengen hadden op het Wamelse sportpark. Toch kwam de formatie van Uchta trainer Michael Venderbosch halverwege de eerste helft onverwacht op voorsprong door de 31 jarige Berry Buis die keeper Bram Peters van de thuisclub met een strakke schuiver verraste, 0 - 1.  Nog in diezelfde minuut was het de Unitas´28 topscorer Roy Peters die na een fraaie solo door de Ochtense defensie keeper Jim van Vlaanderen   verschalkte, 1 - 1.  Na de 1 - 1 ruststand verscheen in de 2e helft een nog strijdvaardiger en met volle inzet spelende thuisclub voor een beter resultaat en die kwam er dan ook terecht. Nadat eerst de Uchta keeper aan rood ontsnapte door een bal ver buiten de 16 meter met de hand weg te slaan was het even daarna de scherp spelende Tim van Kessel die een steekpass van de prima acterende aanvoerder Marco van Os met een harde poeier in de hoek de thuisclub op voorsprong schoot, 2 - 1. Unitas´28 was in deze periode heer en meester en de gasten maakten ook in deze fase geen enkele indruk de koploper te zijn. In de slotfase was het de sterk invallende Jasper Hol die uit een van de vele aanvallen met een prachtig diagonaal schot keeper v Vlaanderen opnieuw het nakijken gaf en daarmee deze wedstrijd besliste, 3 - 1. Hiermee kwam met een terechte 3 - 1 in het voordeel van Unitas´28 het einde van deze sportieve wedstrijd onder correcte leiding van scheidsrechter Henk de Jong uit Deest en kon het feest beginnen in het clubhuis die ook druk bezet was. Door deze winst heeft Unitas´28 goede zaken gedaan in de strijd om promotie en zelfs het kampioenschap behoort nog tot de mogelijkheden als Uchta nog meer steekjes laat vallen in de resterende wedstrijden. Unitas´28 kan het Paasweekend nog meer glans geven als het maandagmiddag Tweede Paasdag in Hernen de punten ook nog mee zou kunnen brengen bij UHC, met de inzet en strijd van zaterdagavond moet dat zeker kunnen. Wij wensen Unitas´28 dan ook veel succes in de slotfase van deze competitie. De aftrap van UHC - Unitas´28 is om half drie sportpark Schaarweide.