UNITAS´28 NAAR DE VOLGENDE BEKER-RONDE NA 1 - 5 WINST IN KESTEREN

Mannen, 1, Groep 1 045

30 augustus 2014 17:00

Scheidsrechter

Oudijk, P.G.M.

Kesteren - Een sterk spelend Unitas´28 stond zaterdagavond in en tegen zaterdag vierdeklasser Kesteren al binnen 20 minuten op een riante 0 - 3 voorsprong door doelpunten van Pieter Koolhout die de openingstreffer scoorde uit een voorzet van Tim van Kessel en de 2 - 0 binnen schoot nadat de Kesterense keeper een schot van Adem Sarikaya losliet en de rebound benutte. Adem Sarikaya was verantwoordelijk voor de 3e treffer zodat de ploeg van trainer Co van Gelder al vroeg in een luxe zetel verkeerde. Hierna lieten de gasten de teugels wat vieren hetgeen resulteerde in een tegentreffer waardoor de ruststand 1 - 3 was. In de 2e helft werd de draad weer opgepakt en was het opnieuw Pieter Koolhout die in de 50ste minuut opnieuw raak schoot waarmee hij zijn hattrick voltooide, 1 - 4 . Een kwartier voor tijd was het Jeroen Kaper die scoorde na een assist van invaller Anouar Bellari. waarmee de eindstand op 1 - 5 uit kwam. Door deze zege en de 1 - 2 winst van Echteld bij Uchta is Unitas´28 op doelsaldo poulewinnaar en zal het doorstromen naar de volgende KNVB beker-ronde. Hiermee is het tweede succesje binnen na de winst op de West Maas & Waal Cup voor de ploeg die komende zondag zijn debuut maakt in de 4de klasse met een uitwedstrijd bij het Nijmeegse Union.