OPNIEUW VERLIES VOOR UNITAS´28, NIJ BIJ S.C.E. 6 - 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

21 september 2014 14:00

Scheidsrechter

Pit, H.A.

Nijmegen - Op het prachtige sportpark Lindenholt in Nijmegen verloor Unitas´28 andermaal en wel voor de 3e keer op rij in deze nog prille competitie. Opnieuw kwam de ploeg van trainer Co van Gelder op alle fronten tekort op het Nijmeegse kunstgrasveld en bij de theepauze stond er al een alles beslissende 4 - 0 op het scorebord door 2 treffers van Kay Dreis, Sharif Josefa en Anthony de Jong. In de 2e helft konden de gasten geruime tijd de thuisclub van scoren afhouden maar in de slotfase kwamen nog 3 doelpunten tot stand waaronder de eretreffer aan Wamelse zijde van Adem Sarikaya, hij scoorde fraai uit een vrije trap nadat voor SCE Roel van Wijk vanaf 11 meter voor 5 - 0 had gezorgd. In blessuretijd had Nicky Sanders het laatste woord en knalde de 6 - 1 eindstand in de touwen waarna het eindsignaal klonk van deze sportieve wedstrijd.
Na 3 speelronden in de 4e klasse is wel gebleken dat er meer komt kijken dan alleen de voetbalkwaliteiten. Unitas´28 staat als enige club puntloos onderaan en komende zondag kan het blazoen worden opgestreken voor de streekderby tegen het naburige Avios uit Alphen die er met 6 punten uit 3 wedstrijden beter voorstaan. Wanneer de thuisclub in staat is hun voetbalkwaliteiten te etaleren maar vooral ook de mouwen eens flink op te stropen zijn er zeker kansen om de eerste winst in deze competitie te behalen. Dat zal ook nodig zijn om de zo gewenste aansluiting met de middenmoot te verkrijgen.
De aftrap van de streekderby Unitas´28 - Avios komende zondagmiddag is om half drie op sportcomplex De Parken in Wamel.