2 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Hooghoff, R.

UNITAS´28  WINT  VAN  NIFTRIK  2 - 1

Wamel - Unitas´28 heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd om onderin weg te komen met 2 - 1 gewonnen van Niftrik en daarmee de laatste plaats overgedaan aan datzelfde Niftrik. In de 1e helft speelde de Wamelse ploeg aardig voetbal met volop aanvallende drang en nadat al enkele keren het Niftrikse doel bestookt werd was het rond de 20e minuut Lodi van Elk die na een fraaie aanval met een even fraaie kopbal de thuisclub op voorsprong bracht. Tien minuten voor de pauze kreeg Tim van Kessel na een domme overtreding de rode kaart en moest Unitas´28 met 10 man verder. Toch kwam de formatie van trainer Co van Gelder nog voor de pauze op 2 - 0 nadat een vrije trap door Adem Sarikaya onberispelijk werd binnen geschoten waar naar de Niftrikse keeper Luuk Loeffen alleen maar kon kijken. In de 2e helft werd het allemaal wat minder en kwamen de gasten mede door de nummerieke meerderheid meer in de wedstrijd. Nadat Adem Sarikaya de bal net over de Niftrikse doellat heen schampte was het Jesse v Verseveld die het ongelukkig trof en uit een voorzet de eigen doelman passeerde, 2 - 1. Hierna kreeg Unitas´28 het nog moeilijk genoeg en voorin kon invaller Roy Peters die bijna alleen stond geen potten breken. Gelukkig voor Unitas´28 vonden de gasten veelal het doel op de verkeerde
plaats of vonden ze een goed keepende Niels van Os op hun weg waardoor de thuisclub de verdiende zege over de eindstreep kon trekken. Door deze winst is Unitas´28 van de laatste plaats af en is er weer aansluiting met de middenmoot.  Komende zondag speelt Unitas´28 uit bij SCP en wanneer deze wedstrijd in winst omgezet zou kunnen worden kan afstand genomen worden vanuit de onderste regionen in de 4e klasse. De aftrap komende zondag op het Puiflijkse sportpark Schravenhof is om 14.00 uur !!