UNITAS´28 B1 KAMPIOEN NA 3 - 1 WINST OP BLAUW WIT B3

Datum

29 november 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wamel - Unitas´28 B1 is na een zenuwslopende wedstrijd waarin veel kansen verloren gingen maar volop strijd geleverd werd na een 3 - 1 overwinning op het bezoekende Blauw Wit B3 kampioen geworden in de 4e klasse 09. In een druk bezochte enerverende wedstrijd brak de nervositeit van een aantal spelers op die hierdoor onder hun kunnen speelden. Na al diverse kansen gemist te hebben bracht Roy van Baal de thuisclub in de 20ste minuut op voorsprong met een harde lage schuiver in de verre hoek, 1 - 0. Het aluminium verhinderde meer treffers in deze fase van de wedstrijd of schoten gingen over en naast het Nijmeegse doel, met name Cas van Hal en Thed van Wel hadden ook geen geluk bij inzetten of troffen een goede keeper op hun weg. Ook de bezoekers deelden enkele speldenprikken uit maar een van de betere spelers bij Unitas´28, Kevin van Haren hield er goed het oog in zorgde voor de nodige opruiming en zette met fraaie passes de voorwaartsen aan het werk maar de rust brak aan met de veel te krappe voorsprong. In de 2e helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld en toen na 50 minuten spelen een fraaie voorzet van Roy van Baal door invaller Jordy Khemai even fraai werd binnen getikt en daarmee in feite de wedstrijd beslist, 2 - 0. Al helemaal toen Zidier Adams later in de wedstrijd uit een hoekschop de 3 - 0  binnen kopte. Het laatste woord was voor de gasten die de goed keepende Kurt Vermeulen alsnog verraste zodat met 3 - 1 het einde én het najaars - kampioenschap kwam voor de ploeg van de trainers Melvin van Eijk en Ron van Valburg. Na de huldigingen, vuurwerk en foto´s maken volgde een rondrit door Wamel die eindigde bij de familie Van Haren waar een feestje gepland was voor de enige kampioenen van de jeugdafdeling.