Mannen zondag, 1, 4e klasse E

7 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Veltmaat, R.J.A.

Wamel - In de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2014 behaalde Unitas´28 een zwaar bevochten en ook verdiende 3 - 1 overwinning op het Nijmeegse FC Kunde. Op een zwaar speelveld en in de miezerige regen met niet al teveel toeschouwers (de meesten keken vanuit de kantine) streed de ploeg van trainer Co van Gelder voor elke meter en dat was ook nodig want de bezoekers die deels te laat  aanwezig waren joegen op de winst. Met de betere kansen voor de thuisclub werd na bijna een kwartier spelen de score geopend toen Lodi van Elk een scherp genomen corner van Dirk-Jan van Verseveld binnen kopte, 1 - 0. Deze stand bleef lang op het scorebord staan want in het verdere verloop van de 1ste helft werd ondanks diverse kansen aan beide kanten niet meer gescoord. Toen een kwartier voor tijd invaller Roy Peters uit een pass van Dirk-Jan van Verseveld de 2 - 0 binnenschoot leek het duel beslist. Echter nog geen 5 minuten later was het ook bij de gasten een invaller die scoorde en wel Thom Kraay die met een van richting veranderd schot raak schoot waarop de prima keepende Niels van Os bij de thuisclub kansloos was. Hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd totdat 5 minuten voor tijd opnieuw Roy Peters na een fraaie actie de wedstrijd besliste en 3 - 1 scoorde waarmee de Nijmeegse keeper Daan Zijlstra voor de 3e keer deze middag werd gepasseerd en de winst verdiend in Wamel bleef. Door deze winst verwisselde Unitas´28 van plek met de Nijmegenaren en staat het op een negende positie. Komende zondag 14 December de laatste spëelronde in dit najaar en voor Unitas´28 een uitwedstrijd naar het Mookse Eendracht´30.  De aftrap op sportpark De Maasvallei is om 14.30 uur. Met zoveel strijd en inzet als gisteren zijn er zeker weer winstkansen voor de ploeg van de leiders Patrick van Oort en Peter Koolhout.