Mannen zondag, 1, 4e klasse E

6 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Jong, H.W.J. de

Wamel - Unitas´28 heeft zich na de blamage afgelopen zaterdag bij Avios in Alphen (2-0 verlies) bijzonder goed hersteld en op tweede paasdag met 2 - 1 gewonnen van koploper SCE. Duidelijk was te zien dat de Nijmeegse ploeg moeite had met het zware veld aan de v Heemstraweg waar de ploeg van trainer Co van Gelder op strijd en wilskracht de wedstrijd naar zich toe trok. Vooral in de 1ste helft was er geen enkele Nijmeegse kans te noteren en als aanvoerder Damien van de Brink, die de ploeg op sleeptouw nam, wat meer geluk had gehad was het 3 - 0 geweest bij de rust. Na de 1 - 0 door Van de Brink kreeg hij even daarna nog een grote kans maar helaas stuitte hij op de Nijmeegse keeper Job ten Barge. De goed keepende Unitas´28 sluitpost Niels van Os raakte nog voor de pauze bij een Nijmeegse corner geblesseerd maar gelukkig kon hij verder.  Ook de goed spelende Jeroen Kaper had geen geluk bij een doelpoging zodat met 1 - 0 van speelhelft werd gewisseld. In de 2e helft had aanvankelijk de thuisclub ook weer een veldoverwicht en toen Adem Sarikaya een vrije trap hard binnen schoot, 2 - 0 zat de thuisploeg op rozen. De gasten kwamen hierna wat meer in de wedstrijd maar de defensie bij Unitas´28 stak deze middag goed in elkaar met de goed spelende vleugel verdedigers Jesse v Verseveld en Apucho Sarmiento en Ruud en Rik van Kerkhof die weinig weggaven. Ook kwamen er nog diverse wisselspelers in het veld en met name Tim van Kessel kreeg kansen de wedstrijd in het slot te gooien maar te zien was dat wedstrijdritme ontbrak bij de boomlange aanvaller die enige tijd uit de roulatie is geweest. Hierdoor bleef het tot het einde spannend vooral toen in de extra speeltijd de Nijmegenaren middels Nicky Sander, die scoorde uit een corner, nog op 2 - 1 kwamen. Maar even later floot de goed leidende scheidsrechter Henk de Jong uit Deest voor het einde van deze verder sportieve wedstrijd en kon Unitas´28 toch nog de broodnodige 3 punten uit het Paasweekend bijschrijven. Doordat Ewijk bij SCD´33 won blijft er nog een gat op de veilige 10e plek van 5 punten voor klassebehoud. Met nog 6 wedstrijden te gaan is er echter nog van alles mogelijk.
Volgende week zondag weer een uitwedstrijd en wel naar Nijmegen waar op sportpark Oscar Carre om half drie wordt afgetrapt tegen de nummer 4 van de 4e klasse E.