15 maart 2015 11:45

Scheidsrechter

Özcayan, M.

EERSTE  COMPETITIE-ZEGE  UNITAS´28 2  in  2015

Wamel - In de eerste thuiswedstrijd in 2015 behaalde het 2e elftal gelijk ook de eerste competitie-winst. Tegen middenmoter U.H.C. werd met 2 - 0 gewonnen, een stand die al na een half uur spelen was bereikt door evenzovele treffers van Mark Kruijzen. Nadat de boomlange aanvaller al een vrije trap rakelings over het doel van Gert-Jan Reijnen schoot was de volgende vrije trap wel raak. Na 15 minuten spelen kwam die tweede vrije trap en vanaf 20 meter schoot de 18 jarige de bal strak in de linker kruising waar de U.H.C.-
doelman alleen maar naar kon kijken, 1 - 0. Na een half uur ging diezelfde Kruijzen met de bal aan de voeten goed door en van afstand verrastte hij de Bergharense doelman voor de tweede keer. Beide hoofdrolspelers gingen hierna van het veld. De U.H.C.- keeper kreeg een gele kaart na commentaar op de leiding en kon voor
10 minuten de dug-out in en zijn outfit overdragen aan wisselspeler Mark Pansier terwijl Mark Kruijzen bij zijn tweede succesvolle aktie geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen door de bijna twee keer zo zware Pieter Koolhout. In het restant van deze periode was er weinig meer te beleven zodat met 2 - 0 de ruststand aan brak. In de 2e helft kwam routinier Servier Conjaerts in het veld voor Maarten van Ingen die opgeroepen werd voor het 1e elftal en Kars van Heck kwam Rob de Leeuw aflossen. Het werd er allemaal niet beter op want de 2e helft verliep rommelig en met onzorgvuldig spel van de thuisclub kregen de gasten voor het eerst ook kansen. Eerst nog ging Reinhoud van Ingen goed door en kreeg vervolgens een niet te missen kans op 3 - 0 maar hij stuitte op de keeper en in de rebound had ook Chiem Heijmen nog kunnen scoren en was de wedstrijd gelopen geweest maar het liep allemaal anders. Vervolgens stuitte aan de andere kant een inzet van de gasten op de doelpaal naast de goed keepende Victor van Swam en even later bracht de doel-lat nog redding door de bal in handen van Van Swam te laten belanden. Ook kwamen er meer overtredingen en was de goed leidende scheidsrechter Ozcayan uit Tiel genoodzaakt zijn gele kaart te tonen. Mark v Dodeweerd die nog koud in het veld stond en een overtreding maakte om een U.H.C.-aanvaller van scoren af te houden en Chiem Heijmen werden hiervan het slachtoffer. Daardoor was het even behelpen voor de overige negen spelers. Kansen kwamen er nog wel maar gescoord werd er niet meer zodat het einde kwam met een verdiende 2 - 0 winst. Komend weekend is er geen wedstrijd, de ploeg viert dan feest omdat trainer William Gorissen deze week Abraham te zien krijgt. Op zondag 29 maart staat de uitwedstrijd bij Brakkenstein, de thuishaven van onze keeper, gepland om 12.00 uur in Nijmegen. Met Pasen een dubbel programma in het vooruitzicht nog volop kansen om weer wat op te klimmen op de ranglijst en in het linker rijtje te belanden......