ONNODIG VERLIES UNITAS´28 B1 TEGEN KESTEREN B1 1 - 2

Kesteren B1

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse 11

7 maart 2015 14:30

door Jarvin Adams

De inmiddels gepromoveerde kampioenen van de B1 spelen de derde wedstrijd van de tweede  seizoenshelft en hebben het duidelijk ietsje moeilijker.Tijdens het mooie lente weer speelt Unitas vooral in de beginfase beter dan de overwaalse B1 van Kesteren. Met een sterk spelende Jelle Cornellise en Jorg Dikker worden er veel duels gewonnen op het middenveld.Net voor de rust is de beste kans voor Kesteren.Kurt Vermeulen duikt gelukkig goed de hoek in. Daarna is het hopen dat de rust  snel komt. Na een mooi technisch verhaal van Co van Gelder, die taak heeft overgenomen van  de twee zieken coaches Melvin vanEijk en Ron Valburg, wordt er in de tweede helft beter gevoetbald voorin. Maar al gauw maakt Kesteren de 0 1. Vervolgens zijn er veel kansen voor de bezoekende ploeg. Als Thed van Wel een sterke  corner neemt kopt Cas van Hal de 1-1 er netjes in. Als diezelfde Cas een mooie actie maakt en ten val wordt gebracht, rekende de  meesten op een penalty. Helaas wordt die niet gegeven. Uiteindelijk spelen beide
partijen met 10 man door onenigheid, en is de slotfase zeer spannend. Als er er een corner wordt genomen en er verdedigende miscommunicatie is, waardoor Kesteren de bal er in kopt. En nemen daardoor de drie punten mee de Waal over.

Aankomende Zaterdag wordt er een echte derby gespeeld tegen Avios/DBV B1 om 13:00 op het terrein van Avios, langs de Dijkgraaf de Leeuwweg.