3 - 0

Unitas '28 JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 5e klasse 25

25 april 2015 9:45

Op de druilerige zaterdag ochtend waren we klaar voor vertrek naar Alphen voor de wedstrijd tegen Avios/DBV. Deze ploeg staat op nr 1 in de competitie. Wat betekend dat we een zware wedstrijd voor de boeg hadden. Aangekomen in Alphen gingen de spelers vol goede moet het veld op voor de warming-up. De scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Er werd goed gevoetbald door iedereen, de eerste kans was daarom ook voor Unitas. De bal belandde helaas op de lat. Hierna was de beurt aan Avios/DBV die de tussenstand op 1-0 zette. Dit was geen schande want de tegenstander was toch een klasse beter. Er was alles aan gelegen om de schade beperkt te houden. Door het goede luisteren van de spelers naar de leiding werd hier direct gehoor aan gegeven. We hoopte de rust te bereiken met een 1-0 achterstand. Helaas werd het net voor de rust toch nog 2-0. Door een soliede verdediging van Tom die een hoop opruimde en de zeer goed verdedigende Boet die 95% van de ballen wist te onderscheppen met daarbij de goed keepende Dylan was het dus met de rust nog maar 2-0. De tweede helft begon naar een groeps overleg samen met de leiding. We hadden besproken dat het goed ging zo, en vooral zo door te gaan. Ook werd er besproken dat we wat meer fysiek contact mochten maken om zo de bal te heroveren. Hier werd in de tweede helft ook gehoor aan gegeven. Thomas gebruikte zijn lichaam goed om de tegenstander de bal te laten verliezen aan ons. Door het goed samenspel van Anouk, Lot en Benjamin kwamen er voor in toch nog enkele kansjes. Aafke die nu op goal stond pareerde een dozijn aan ballen en deed uitstekend mee met het spel. Ze verloor de bal niet uit het oog. Zo wisten we heel lang de 2-0 voor Avios/DBV vast te houden. De uitstekend !!!! spelende ploeg van Unitas kreeg in de slotfase nog kansen op de 1-2. Maar de bal wilde niet over de doellijn. Een schot op de paal, een safe van de keeper op de doellijn stond ons in de weg.  Avios/DBV wist nog net voor het einde de 3-0 te scoren.
Moraal van dit verhaal :  Unitas F1 ga zo door. Voor jullie inzet en doorzettingsvermogen een 10 met een griffel. De leiding is zeer trots jullie zo te mogen zien strijden.