UNITAS´28 WINT EERSTE SLAG BIJ RODA´28 0 - 2

Scheidsrechter

Elbers, W.F.

Accommodatie

Onbekend

Winssen - Unitas´28 heeft de eerste slag bij Roda´28 dik en dubbel verdiend gewonnen met 0 - 2, een uitslag die nog slechts een magere afspiegeling was gezien het verloop van de wedstrijd. Al in de 10e minuut had de actieve aanvoerder Damien van den Brink de voorsprong op zijn schoen na voorbereidend werk van de sterk spelende Tim van Kessel, maar de precisie ontbrak vooralsnog. Na nog enkele kansen was het dan na een half uur spelen eindelijk raak. Een goede aanval over rechts ingeluid door de rustig en vooral ook vakkundig spelende Apucho Sarmiento stelde Van den Brink in staat de openingstreffer binnen te schieten, 0 - 1. Nog voor de pauze kwam de formatie van trainer Co van Gelder op 0 - 2 uit een kopbal van Tim van Kessel die ver boven de uitkomende Roda´28 keeper Martijn Teeuwsen uitkwam na een misverstand met Maikel Kraan en de bal in het doel rolde. In de 2e helft bleven de gasten de betere ploeg, achterin stond het met de van een schorsing teruggekeerde Lars Verbruggen als een huis en werden er nauwelijks kansen weggegeven. Voorin kwamen de kansen met de invallers Maik Schoonderwoerd en Maarten van Ingen. Zo had Adem Sarikaya geen geluk bij een schitterend genomen vrije trap die door Teeuwsen uit de kruising werd getikt en werden nog enkele mogelijkheden onbenut gelaten zodat de verdiende 0 - 3 uitbleef. Al met al een goede uitgangspositie om de returnwedstrijd op Tweede Pinksterdag maandag 25 mei met vertrouwen tegemoet te zien. De aftrap van deze allesbeslissende wedstrijd op het eigen sportpark " De Parken" in Wamel is om 14.30 uur.