Scheidsrechter

Reijbroek, P.W.M.

Accommodatie

Onbekend

Wamel - Unitas´28 heeft in de allerlaatste en ook beslissende wedstrijd op het eigen sportpark tegen het Winssense Roda´28 de vorige week opgelopen 0 - 2 voorsprong niet kunnen handhaven en in een zinderende wedstrijd na verlenging met de noodzakelijk geworden penaltyserie verloren. Er was veel werk van gemaakt om deze laatste druk bezochte wedstrijd leuk te laten verlopen, alle spelers, trainers, leiders en arbitraal trio moesten door een erehaag van jeugdleden en onder vuurkorven en het nodige vuurwerk het speelveld betreden. De gasten hadden echter de beste start en er was een heel ander Roda´28 te zien dan vorige week, zij scoorden al vroeg in de wedstrijd de 0 - 1 via Daan Willems maar nog geen 2 minuten later ging de bal na een Winssense overtreding op de stip. Dirk-Jan van Verseveld schoot vanaf 11 meter de 1 - 1 binnen. In de extra speeltijd van de 1ste helft scoorde Marijn van Kraaij de 1 - 2 voor Roda´28. In de 2e helft waren de gasten de betere ploeg en met doelpunten van Tim Vergeer en Marijn van Kraaij stond er  1 - 4 op het scorebord en leek Roda´28 de promotie al binnen te hebben maar ook de thuisclub kreeg kansen en uiteindelijk was het Lodi van Elk die in blessuretijd Unitas´28 naar 2 - 4 schoot zodat een verlenging noodzakelijk werd. In die verlenging maakte invaller Roy Peters na een solo 3 - 4  en leek Unitas´28 het alsnog te gaan redden. Van Kraaij dacht daar anders over en met nog een fraaie treffer waarmee hij zijn hattrick voltooide kwam 3 - 5 op het scorebord. In de 2e helft van de verlenging kwamen er nog kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer zodat deze spectaculaire en voor de neutrale toeschouwers bijzonder leuke wedstrijd zijn apotheose kreeg met een penalty serie. Hierin opende Tim Vergeer de score waarna Maik Schoonderwoerd op de keeper schoot. Marijn van Kraaij schoot de 2e pingel voor Roda´28 binnen en Rik van Kerkhof de eerste voor Unitas´28. Maikel Kraan prikte nr. 3 in de touwen en toen Ruud van Kerkhof de bal via de doellat over schoot was het Daan Willems die Unitas´28 keeper Niels van Os voor de 4e keer passeerde in deze reeks en daarmee Roda´28 naar de 4e klasse schoot. Hierdoor moet Unitas´28 na een jaar 4e klasserschap weer terug naar de 5e klasse en is het uithuilen en opnieuw beginnen voor de ploeg van trainer Co van Gelder. Hopelijk voor Unitas´28 zal de overschrijvingsperiode niet al te nadelig uitvallen en kan er volgend seizoen weer een poging gedaan worden het verloren terrein te herwinnen.