Unitas C1 blijft ook in de tweede wedstrijd fier overeind, 3-2

3 - 2

WAVV C1

C-junioren, C1, Groep 22 45

1 september 2015 19:00

Vandaag stond alweer de tweede bekerwedstrijd op het programma. Thuis tegen WAVV uit Wageningen. Ook WAVV heeft hun eerste wedstrijd gewonnen, we wisten dus dat we aan de bak moesten vanavond. De mannen van Unitas waren voor de wedstrijd wat onrustig. Kwam dit nog door de geweldige zege afgelopen zaterdag, of zaten ze nog met hun koppies bij de kermis. Moeilijk te zeggen.

Het begin was lastig. In verband met wat kleine kwetsuren hier en daar, waren er een paar wijzigingen in de opstelling. Dat was even wennen, maar na verloop van tijd ging het steeds beter lopen. Het bleef echter op bepaalde momenten te gehaast en zelfs af en toe een beetje slordig voetbal. We vochten, net als afgelopen zaterdag, echter als leeuwen. Dat resulteerde na een kwartier voetbal in twee doelpunten van Dylan. Deze twee doelpunten kwamen tot stand door een paar splijtende passes vanaf de zijkanten naar onze centrumspits. Die maakte daar natuurlijk dankbaar gebruik van. De gasten uit Wageningen gaven het niet zomaar op. Net voor rust vonden zij op een wat ongelukkige manier het net. Maar ja, die tellen ook dus met 2-1 de rust in.

Na de rust werd er wat rustiger gevoetbald, wat resulteerde in een paar schitterende aanvallen. Uit die schitterende aanvallen werd er nog een keer gescoord. Een werelddoelpunt van Pepijn. Veel mooier kan een afstandschot volgens mij niet zijn, geweldig! WAVV was nog niet helemaal van plan zich over te geven en kwamen toch nog terug tot 3-2. Het werd toch nog even spannend. Echter door goed ingrijpen van Wessel en een onverzettelijke verdediging, mochten de bezoekers nooit aanspraak maken op een gelijkspel of zelfs maar de winst. Na 70 minuten stond dan ook de 3-2 in dikke rode cijfers op het scorebord. De tweede overwinning en koploper in onze bekerpoule.

Het was voor sommige toch een overwinning met een zwart randje. Sommige mensen schijnen nog steeds niet te begrijpen dat het om de ontspanning, de beleving en de sport van de jeugd gaat. Als de begeleiders van dergelijke jeugdelftallen over de schreef gaan, brengen zij dat ook over op de jeugd. Dat geld ook voor ouders langs de lijn. Laat het met het sporten van de jeugd ook om de jeugd gaan. Maik en ik zijn enorm trots op onze jongens, ouders en supporters langs de lijn. Jullie zijn niet meegegaan in die valkuil. Ik weet dat het niet altijd meevalt, maar blijf elkaar daarom aanspreken op elkaars gedrag. Daar bedoel ik de begeleiding, de spelers, de ouders en supporters mee. Alleen dan kunnen onze kinderen, kind blijven en genieten van het ongelooflijk leuke spelletje dat voetbal heet.