UNITAS´28 2 GEEFT 2 - 0 VOORSPRONG UIT HANDEN

Mannen zondag, 2, 4e klasse 02

6 december 2015 11:00

Scheidsrechter

Ooijen, C. van

Wamel - Het 2e elftal heeft een opgebouwde 2 - 0 voorsprong bij de rust niet met succes kunnen verdedigen en uiteindelijk in de slotfase met 2 - 3 verloren van Diosa 2. Met Gerard Lamers als verdienstelijk invaller voor de zieke Kars van Heck begon het desondanks allemaal zo mooi voor de ploeg van trainer Michael van Eldijk.  Met de wind als bondgenoot had de thuisclub op een slecht bespeelbaar veld in de beginfase enkele kansen en was het Frank Drost die van afstand met een diagonaal schot de Balgoyse keeper verastte, 1 - 0. Later wist de snelle Reinhoud van Ingen uit een steekpass van zijn broer Peter-Jan op fraaie wijze de score te verdubbelen. Met een effectief spelend Unitas´28 leek er nog geen vuiltje aan de lucht.  Omdat de ploeg nog voor de pauze door het oog van de naald kroop na enkele gevaarlijke Balgoyse schoten die het doel van Robin Duifhuis op een haar na mistte mocht het tevreden zijn met deze voorsprong de thee te kunnen gaan drinken. Net voor de pauze viel Jaimy van Eldijk geblesseerd uit hetgeen al een aderlating was waardoor Thed van Wel zijn debuut mocht maken. Te zien was dat deze stevige 16 jarige speler door een blessure lange tijd uit de roulatie is geweest en hij had het dan ook erg moeilijk op het zware veld. In de 2e helft waren de bordjes verhangen en moest de thuisclub door de steeds groter  wordende druk van de gasten en met de wind tegen ver terug naar eigen helft.  De 2 - 1 liet dan ook niet lang op zich wachten en toen niet veel later ook nog de verdiende gelijkmaker op het scorebord verscheen, 2 - 2 probeerde de thuisclub het spel te vertragen. Inmiddels was ook de 2e debutant en nieuweling Rob van Wel in de ploeg gekomen maar de voorlinie kwam nog nauwelijks aan voetballen toe en bleek er geen redden meer aan. Vijf minuten voor tijd beslisten de bezoekers dan ook de wedstrijd in hun voordeel en was de 7e nederlaag voor de ploeg een feit in deze laatste wedstrijd in 2015.  Met dank ook voor de gastspelers die gestreden hebben voor een beter resultaat
Hierdoor gaat het 2e elftal als hekkensluiter in de res. 4e klasse de winterstop in met 7 punten uit 10 duels
Op zondag 31 Januari wordt de competitie hervat met een inhaalwedstrijd in Nijmegen bij Keizerstad en na het Carnaval wordt de competitie voortgezet. In Januari zijn er een aantal oefenwedstrijden ter voorbereiding hierop.