Mannen zondag, 1, 5e klasse F

27 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Elibol, Y.

Wamel, Unitas´28 heeft in een uiterst sportieve streekderby in Maasbommel met maar liefst 1 - 5 beslag gelegd op de volle winst. In deze vooral na de
theepauze meer dan aantrekkelijke wedstrijd onder correcte leiding waren de
gasten heer en meester en mocht de thuisclub nog blij zijn met deze uitslag.

In
de 1e helft deed DBV nog aardig mee al kreeg Unitas´28 toen al de beste kansen. Al binnen 5 minuten werd de actieve Sjors Toebast binnen de 16 meter onderuit gehaald en de toegekende pingel werd door aanvoerder Dirk-Jan v Verseveld verzilverd, 0 - 1.  Ook hierna kwamen nog diverse kansen voor de bezoekers om de wedstrijd al vroeg te beslissen maar ook DBV kreeg enkele kansen en had pech dat een inzet op de doelpaal naast Bram Peters terug kwam.

Vlak na de rust werd de
voorsprong van Unitas´28 verdubbeld doordat DBV verdediger Peter Stroomberg kennelijk in het nauw werd gedreven en de eigen doelman passeerde, 0 - 2. Tien minuten later kreeg ook DBV een penalty nadat Lars Verbruggen onreglementair een tegenstander afstopte, deze pingel genomen door v Ooijen werd aanvankelijk nog gestopt door de wederom uitstekend keepende Bram Peters maar in de rebound was
het door Mustafa Pestar alsnog raak, 1 - 2. Hierna ging de thuisclub alles of
niets spelen waardoor er voor de gasten meer ruimte ontstond waarvan optimaal gebruik werd gemaakt. Hierbij was invaller Tim v Kessel in korte tijd tweemaal succesvol. Na goed voetbal was het de boomlange aanvaller, die met een harde schuiver in de verre hoek en een snoeiharde punter waarop DBV doelman vd Bovenkamp kansloos was, zijn waarde bewees voor de ploeg van trainer Co v Gelder, 1 - 4. In deze periode had de thuisclub weinig meer in te brengen en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de gasten in de slotfase van deze wedstrijd in het goudhaantje Roy Peters een prachtige apotheose kreeg. Met een formidabele solo van eigen helft zorgde Peters in zijn eentje met een schitterend doelpunt voor de 1 - 5 eindstand.

Door deze uitslag en de resultaten
van de andere wedstrijden is Unitas´28 opgeklommen naar een gedeelde 3e plaats op de ranglijst en heeft na Niftrik tesamen met AAC/Olympia de minste verliespunten. Komende zondag komt DSZ in Wamel op bezoek en wanneer de Unitas´28 deze speelwijze kan voortzetten behoort winst opnieuw tot de mogelijkheden.