SVHA D2

D-pupillen zaterdag, D2, 4e klasse 19

2 november 2013 11:30

Unitas D2 - SVHA D2d : 12 - 1

Deze zaterdagmorgen mochten we thuis aantreden en wel tegen Svha D2d , deze tegenstander was de laatste weken in de winningmood door 3 overwinningen op rij en vorig weekend een gelijkspel tegen koploper Uchta D1gd ,dus we waren gewaarschuwd om deze tegenstander niet te onderschatten , we hadden vandaag ook nog eens 2 afwezige spelers Bret en Jur gelukkig was Tijn weer terug van een operatie en van onze D1 was Stef bereid om mee te spelen zodat we toch 13 spelers hadden.

We werden het veld ingestuurd met de boodschap om onze tegenstander te overrompelen en er vanaf seconde 1 vol op te knallen , en dat gebeurde dan ook met het hele team , scoreverloop : 1e minuut Tygo , 3e minuut Stef,7e minuut Timo en in de 9e minuut knalt Tygo de 4 – 0 al binnen en dit gebeurde allemaal door fel te zijn, alle ballen te veroveren en de bal willen hebben en gewoon over de tegenstander heen te denderen om als team te spelen om de tegenstander niet in hun spel te laten komen ,na deze heftige 10 minuten nemen we even gas terug om weer op adem en krachten te komen want zo blijven spelen houden we nog niet de hele wedstrijd vol , onze tegenstander is al helemaal murw gevoetbald en kan alleen nog maar proberen de schade beperkt te houden echter vanaf minuut 19 zijn we weer op adem en gaan we weer vol gas geven dit resulteert in de 19e , 21e en 25e minuut in een 7 – 0 ruststand door 2x Tygo en 1 x Mart.

Met de rust gaan we al met applaus van het veld af want dit was echt ons beste voetbal van wat we tot nu toe hadden laten zien , in de rust geven de leiders aan dat er super gevoetbald is en veel belangrijker HEEL hard gewerkt werd en iedereen heel goed op zijn  positie speelde en dat het overspelen en elkaar de bal gunnen super gaat , in de 2e helft wat kleine omzettingen toegepast en ook nu gaan we vlammend van start  ,32e minuut Stef ,37e minuut maakt Tygo zijn 5e van de dag ,we blijven heel goed en fel doorspelen om aan ons doelsaldo te werken en in de 43e minuut wordt Timo onderuit gehaald in de 16 meter dus een penalty voor ons ,volgens afspraak is Mitchel aan de beurt maar met deze voorsprong geeft Aanvoerder Mitchel aan dat onze keeper Mike aan de beurt is en die rost de bal werkelijk zuiver en steenhard  in de kruising 10 – 0 met nog een kwartier op de klok !! Met deze stand wordt er volop gewisseld en bijna iedereen op de keeper na speelt op een andere positie ,maar omdat hier op getraind wordt gaan we niet veel slechter spelen want Niels maakt 11 – 0 in de 48e minuut , in de 53e minuut een uitval van Svha en zij scoren de eretreffer 11 – 1 , nog 1 keer worden alle mouwen opgestroopt en het slotakkoord is voor Timo die de einduitslag op 12 – 1 bepaalt , na precies 30 minuten in de 2e helft maakt de uitstekend fluitende Chris v Zwam er een eind aan en gaat onze D2 onder luid applaus van het veld af om in de kleedkamer door de leiders op chips getrakteerd te worden want na deze galawedstrijd van ons was dat wel zeer verdiend .

Volgende week komt er wederom een zware tegenstander en directe concurrent op bezoek bij Unitas D2 dus hopelijk gaat het dan weer spoken op de Parken ,

Volgende week : Unitas D2 – Uchta D1gd : 11.30 uur