UNITAS´28 VERSLAAT MEDEKOPLOPER BATAVIA MET 0 - 1

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

30 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Özcayan, M.

Batenburg - Unitas´28 gaf zijn trainer Frans van Deinsen een verjaardagskado door de eerste winst van dit seizoen te boeken bij medekoploper Batavia met 0 - 1. In een zeer spannende wedstrijd waren er kansen over en weer. Vooral met name in de 1e helft waren de bezoekers de bovenliggende partij en mocht de thuisclub zich prijzen met de 0 - 0 ruststand. Toen in de 10e minuut van de 2e helft aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld die na zijn blessure weer steeds beter gaat spelen bij een doorbraak goed doorging en een beauty van een doelpunt scoorde ging de ploeg steeds beter spelen en de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor ontstond er een boeiend voetbalgevecht waaraan scheidsrechter Özcayan uit Tiel de handen vol had. Hij tolereerde heel weinig en verzorgers mochten nauwelijks het veld in. Opnieuw kwamen er kansen aan beide zijden maar bij Unitas´28 had de verdediging met Lars Verbruggen en Jesse van Verseveld er goed het oog in, ook Tim van Kessel onderscheidde zich door een bal van de doellijn te halen en Luuk Walraven lijkt zijn basisplek terug te hebben, hij verdedigde weer perfect als vanouds. Aan de andere kant hadden Zabi Ghiali en Ayar Sarmiënto geen geluk bij fraaie akties die meer lot verdiend hadden. In de slotfase gaf de thuisclub nog meer druk op de defensie van Unitas´28 maar met vereende krachten en keeper Niels van Os die zijn beste wedstrijd keepte in zijn carriëre bij Unitas´28 en alles uit zijn doel ranselde kwam in de ruim bemeten blessuretijd het einde van deze verder sportieve wedstrijd met de eerste overwinning voor Unitas´28 in dit seizoen en die smaakt naar meer.