3 - 0

Blauw Geel '55 JO13-4

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 4e klasse 05

17 mei 2017 19:45

Wamel - Op een mooie woensdagavond 17 Mei speelde Unitas´28 jo13-1 haar inhaalwedstrijd tegen het Edesche Blauw Geel´55 jo13-4, de aanvang was pas om 19.45 uur omdat de gasten in de drukke spits de weg op moesten. In een mooie wedstrijd die aardig op en neer ging was het de ploeg van de onbevangen coaches Jorg en Chiem die halverwege de 1e helft de score opende.  Luc Gerritse lijkt weer aardig fit te zijn na een langslepende blessure en schoot na een goede aanval raak. Er zitten bij beide teams aardige voetballers tussen in deze leuke elftallen maar natuurlijk zijn er ook spelers bij waar nog wel het een en ander aan geschaafd moet worden, dit alles maakt dat de wedstrijd het aanzien meer dan waard is. Ondanks alle goede bedoelingen wordt er voor de pauze niet meer gescoord. Na pakweg 10 minuten spelen in de 2e helft was het Siem van Echteld die na enkele gemiste kansen een fraaie aanval met een mooi doelpunt verzilverde, 2 - 0.  De gasten kwamen sporadisch voor het Wamelse doel en dat was misschien maar goed ook want invaller keeper Huub Koster (hij verving de al geruime tijd geblesseerde Stan vd Lee) had al moeite met een terugspeelbal. Toch kwam in de slotfase de 3 - 0 er nog via Ruben Nijs, aan deze treffer zat een buitenspel-luchtje zo leek het wel. De Edesche grensrechter vlagde aanvankelijk voor buitenspel maar uiteindelijk stond de doelpuntenmaker niet buitenspel, inmiddels had de nog jonge 14 jarige scheidsrechter Jules Koster al gefloten voor buitenspel maar na interventie van de grensrechter annuleerde hij zijn eigen fluitsignaal zodat toch de 3 - 0 op het scorebord verscheen. Dit was een foutje van de scheidsrechter én grensrechter waar die alleen maar van kan leren, gelukkig was de wedstrijd al beslist . Hij had het doelpunt niet mogen tellen en een stuitbal (of wel scheidsrechtersbal)  moeten geven. Met deze 3 - 0 winst kwam een einde aan deze leuke en sportieve wedstrijd op een mooie zomeravond in Mei