0 - 1

Unitas '28 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

17 december 2017 14:00

Deest - Op sportpark Kremershof aan de Kweldam bij SCD´33 speelde Unitas´28 haar laatste wedstrijd voor de winterstop en wist deze met een (te) krappe maar zeker verdiende 0 - 1 te winnen. Na al 2 afgelaste wedstrijden op rij en afgelopen week kon er zelfs niet eens getraind worden omdat Koning Winter heerste, trof Unitas´28 het dat er op een kunstgrasveld gespeeld kon worden. In de 1e helft waren de gasten uit Wamel de bovenliggende partij maar eenmaal in de buurt van het Deestse doel ontbrak het aan souplesse om het de verdediging van SCD´33 echt moelijk te maken zodat treffers uitbleven. Aan de andere kant gaf de verdediging van Unitas´28 weinig kansen weg, Luuk Walraven (grondtroepen), Tim v Kessel (luchtmacht) in de defensie en Maarten v Ingen op het middenveld behaalden een dikke voldoende en zo brak met 0 - 0 de rust aan. In de 2e helft begon de thuisclub sterker aan de wedstrijd en kreeg het enkele kansen maar ook de goed keepende Niels v Os wist alle aanvallende bedoelingen van SCD´33 te pareren. Na ruim een uur spelen kwamen eerst Stef Hendrikx in het veld voor Stijn v Stippent en even later Jorg Dikker voor Chiem Heijmen. Hierdoor kwam er weer meer gevaar voor het Deestse doel en na al enkele gemiste kansen was het Zabi Ghaili die een kwartier voor tijd na goed voorbereidend werk van invaller Stef Hendrikx een niet te missen kans kreeg en de meer dan verdiende 0 - 1 binnen schoot. In de slotfase kwamen er nog kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer. Enige dissonant in de wedstrijd was dat Dirk-Jan v Verseveld in de slotminuut met 2x geel dus rood een onnodige veldverwijdering kreeg. Door deze winst kreeg de ploeg van trainer Frans v Deinsen met deze driepunter een leuke afsluiter van 2017 en begint de winterstop. De competitie wordt in 2018 hervat op zondag 28 Januari met een thuiswedstrijd tegen DVE Trajanus.....