0 - 3

Unitas '28 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

4 februari 2018 14:00

Herveld - Op het prachtige kunstgrasveld van SVHA speelde Unitas´28 de eerste uitwedstrijd in 2018 en wist deze verdiend met een ruime 0 - 3 winst af te sluiten. Op zondag 24 September had de Wamelse ploeg meer moeite in de eerste thuiswedstrijd tegen datzelfde SVHA (2-1)  Een ijskoude doorstaande wind maakte het voor het gevoel nog veel kouder dan het al was, er waren dan ook niet al teveel toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Een bij vlagen goed spelende Unitas´28 was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en uiteindelijk was het de actieve Chiem Heijmen die in de 35e minuut de rebound binnen schoot na een schot van Shahin Roshanaie waarop de Betauwse keeper geen verweer had. Nog voor de pauze hadden de gasten de wedstrijd al kunnen beslissen maar de rust kwam met 0 - 1.    Toen in de 55e minuut na goed voorbereidend werk van Stijn van Stippent de op de goal af dribbelende Chiem Heijmen onderuit werd gelopen ging de bal op de stip. Dirk-Jan van Verseveld verzilverde koelbloedig de pingel zodat er een 0 - 2 op het scorebord stond. De ploeg van trainer Frans van Deinsen bleef goed doorgaan en de thuisclub probeerden met overtredingen de wedstrijd te ontregelen. Bij Unitas´28 kwam Stef Hendrikx in het veld voor Jorg Dikker.  Toen later in de 2e helft Shahin Roshanaie na een fraaie aanval over veel schijven de 0 - 3 binnen prikte was de buit binnen voor de ploeg uit Wamel. In de slotfase kreeg Shahin Roshanaie een publiekswissel waarna Pieter Koolhout in het veld kwam om de koude wind uit de zeilen te halen en kwamen er nog kansen en had er zomaar een 0 - 5 op het scorebord kunnen staan maar met de verdiende 0 - 3 kwam het einde van deze wedstrijd met al de tweede driepunter voor Unitas´28 in 2018.    Hierdoor is de ploeg op een 3e positie terecht gekomen in de 5e klasse E,  één punt onder VVLK die 2e staat achter koploper SVO´68.
Volgende week is het Carnaval en kan de ploeg bijtanken voor de 2e helft van het seizoen. Dat zal ook nodig zijn want op zondag 18 Februari staat de thuiswedstrijd tegen de nr.2 VVLK op het programma en een week later, zondag 25 Februari de inhaalwedstrijd thuis tegen koploper SVO´68
Maar voorlopig staat Unitas´28 met 23 punten uit 12 wedstrijden op een nette 3e plaats op de ranglijst..............