UNITAS'28 DENDERT MAAR DOOR, 2 - 4 WINST BIJ KOLPING DYNAMO

2 - 4

Unitas '28 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

11 maart 2018 14:30

Nijmegen -  Unitas'28 dendert maar door en behaalde sinds eind Oktober alweer de vijfde overwinning. Deze keer werd Kolping Dynamo met 2 - 4 verslagen en staat Unitas'28  nu opnieuw en stevig op de tweede plek doordat de concurrenten VVLK en FC Kunde tegen elkaar op 0 - 0 bleven steken. De Wamelse formatie kon in de eerste helft op het slechte veld  de bal moeilijker in de ploeg houden dan de thuisclub maar toch kwamen de gasten op voorsprong. Tien minuten voor de theepauze kwam er een vrije trap van zo'n 20 meter van het Nijmeegse doel die genomen werd door aanvoerder Tim v Kessel waar de keeper langsop trapte en stond het 0 - 1. In de rust werd Luuk Walraven licht geblesseerd vervangen door Jorg Dikker. Deze invaller maakte kort na  rust een overtreding binnen de 16 meter en de penalty werd benut door Mustafa Celic, 1 - 1. Hierna werd Shahin Roshanaie geblesseerd vervangen door Pieter Koolhout die meteen een goede kans krijgt maar mist 1 op 1 waarna Zabi Ghaili de rebound benut en Unitas'28 opnieuw op voorsprong brengt, 1 - 2.  Door steeds vroeg druk te zetten kregen de gasten de betere kansen en werd een treffer van Chiem Heijmen wegens buitenspel afgekeurd. Toch liet de 1 - 3 niet lang op zich wachten, een goede aanval werd door Zabi Ghaili binnen geschoten.  Toch kon ook Chiem Heijmen hierna zijn doelpuntje meepikken door de bal te veroveren en de Nijmeegse keeper kansloos liet, 1 - 4 waarmee de wedstrijd beslist was. Stijn van Stippent kwam nog in het veld voor Stef Hendrikx en vlak voor tijd was het de thuisclub die het laatste woord had en een vrije trap van 25 meter in de lange hoek viel waarmee de eindstand op 2 - 4 kwam.  Komende zondag de thuiswedstrijd tegen DSZ waar Unitas'28 nog wat mee goed te maken heeft. De laatste nederlaag van Unitas'28 was op 29 Oktober juist in Boven Leeuwen. Met de winning-mood van de laatste maanden moet winst mogelijk zijn voor de ploeg van trainer Frans van Deinsen. De aftrap komende zondag is om half drie in Wamel.......