2 - 1

Heumen 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

1 april 2018 14:30

Wamel - Unitas'28 heeft zich weer hersteld van de nederlaag vorige week bij AAC/Olympia en won de thuiswedstrijd tegen Heumen met 2 - 1.  In een niet al te beste wedstrijd met weinig toeschouwers (Op 1e Paasdag voetballen blijkt geen succes) had de thuisploeg een goede start en kreeg het kansen maar gescoord werd er vooralsnog niet, ook niet door Dirk-Jan v Verseveld die inzetten over en naast zag gaan of op de doelpaal uiteen zag spatten.  Naarmate de 1e helft verstreek werd ook het voetballen bij Unitas'28 steeds slordiger en zo kon het gebeuren dat ook de gasten uit Heumen kansen kregen. Vlak voor de pauze werd het dan ook 0 - 1 nadat Harm Franken een voorzet binnen schoot achter keeper Niels van Os. In de pauze bleek er in de kleedkamer bij Unitas'28  orde op zaken te zijn gesteld en dat kwam de 2e helft ten goede. Met Cas van Hal als invaller voor Stijn v Stippent kwamen er kansen en binnen een kwartier spelen in deze periode werd een voorzet van Chiem Heijmen door Shahin Roshanaie fraai binnen geschoten en stond 1 - 1 op het scorebord. Toen 5 minuten later Zabi Ghaili  op aangeven van Stef Hendrikx de 2 - 1 binnen schoot leken de gasten rijp voor de slacht. Echter een grotere voorsprong voor Unitas'28 bleef uit mede doordat Maarten v Ingen bij een dot van een kans de bal ergens bij de rotonde zag uitkomen. Ook kwamen er nog kansen voor de ploeg van coach Marc Peters maar de verdediging bij Unitas'28 stond niet slecht en ook keeper Niels van Os ranselde enkele Heumense schoten uit zijn doel zodat de wedstrijd tot het einde spannend bleef.  Jorg Dikker en Reinhoud van Ingen kwamen in de slotfase nog in het veld maar het bleef 2 - 1 zodat de thuisclub van trainer Frans van Deinsen weer een driepunter kon bijschrijven. Komende donderdag speelt de ploeg uit Wamel de inhaalwedstrijd thuis tegen D.S.Z.  waar ook weer winstkansen zullen zijn. De aftrap van deze wedstrijd is al om 18.30 uur op het eigen sportpark "De Parken" in Wamel