AAC- Olympia VR1 net te sterk in eerste bekerwedstrijd FC Maas&Waal VR1

4 - 2

SVO FC Maas en Waal VR1 (zon)

Groep 4 25

9 september 2018 11:00

Zondag 9 september stond de eerste officiële bekerwedstrijd op het programma voor onze vrouwen. Met een paar meiden nog op vakantie ging de rest van de selectie op weg naar Altforst voor onze eerste bekerwedstrijd. Na de warming up zijn de dames naar binnen gegaan om zich klaar te maken voor de wedstrijd en de trainer gaf ons nog de laatste aanwijzingen.

De eerste helft begon redelijk. Er werd af en toe goed gecombineerd en de snelheid van Anne werd goed gebruikt. Anne gaf een mooie breedtepass op Manouk die het duel won en de bal achter de keeper schoot. Onze dames stonden 1-0 voor en dit moest natuurlijk door worden gezet.

AAC/Olympia liet het er niet bij zitten. Ze zette goed druk en zo kwamen ze een paar keer gevaarlijk door. Mandje (Amanda) kwam een paar keer goed het doel uit en hield hiermee onze dames op voorsprong. Helaas halverwege de eerste helft kwam er een voorzet die wel van dichtbij hard werd ingeschoten. De dames van FC Maas en Waal kregen nog diverse kansen, maar deze gingen er niet in.

In de rust heeft de trainer de meiden toegesproken dat we onder andere feller de duels in moeten gaan. Helaas was de rust nog maar net voorbij of we stonden 2-1 achter.

Maar er werd niet opgegeven. FC M&W bleef opzoek naar de gelijkmaker maar het lukte niet allemaal. Er werd onnodig balverlies geleden of de ballen kwamen net niet aan. Ook werd niet altijd fel genoeg het duel aangegaan. Toch kwamen de dames op 2-2 door goed doorgaan van Charlotte R. Dit was maar van korte duur want voordat ze het wisten stond het alweer 3-2. Met nog een kwartier te spelen werd ook de 4-2 gescoord.

Helaas wisten onze dames niet meer te scoren.

De dames gaven aan afgelopen zondag simpel hun dag niet te hebben. Deze wedstrijd zal snel worden vergeten en ze gaan zich richten op de volgende bekerwedstrijd tegen Avios/DBV vr 1. De wedstrijd zal om 10.30 uur van start gaan in Boven-Leeuwen.