1 - 7

SVO FC Maas en Waal VR2 (zon)

5e klasse 1

9 december 2018 12:00

Het zag er naar uit dat FC Maas en Waal vandaag in de stromende regen mocht gaan voetballen. Nadat er in de regen de warming-up gedaan werd, was het droog toen de wedstrijd begon om 12 uur.

FC Maas en Waal begon goed aan de wedstrijd. De bal werd rond getikt. Hoewel er soms slordig balverlies was waren de kansen er toch voor FC Maas en Waal. Auke had ruimte om uit te halen maar haar bal werd geblokt. Ze kreeg wel opnieuw een kans maar i.p.v. te schieten legde ze de bal mooi breed op Lincy maar haar schot ging net naast.

Niet veel later had FC Maas en Waal op nieuw een kans om te score. Na een mooie diepe bal van Demi-Anne op Auke schoot Auke de bal recht op de keeper.

Er werd regelmatig leuk gecombineerd voorin en dit leidde dan zo nu en dan tot een kans. Nu was het Marloes die het probeerde maar haar schot was net iets te hoog en ging ook nog langs de verkeerde kant van de paal.

FC Maas en Waal was veel de aanval aan het zoeken. Maar door balverlies voorin schakelde FC Kunde heel snel om. Ellis zat mis met het ingrijpen en de spits kon alleen op Daisy af. Ze schoot de bal beheerst langs Daisy op in het doel. Dit was de eerste kans die FC Kunde kreeg maar hij zat er wel gelijk in.

FC Maas en Waal ging opzoek naar de gelijkmaker. Rienalda verlegde het spel mooi met een diepe breedtepass op Lincy die op haar beurt de bal voorgaf op Wieke. Helaas stuiterde de bal iets te ver van Wieke’s voet waardoor de keeper de bal kon pakken.

Opnieuw was het FC Maas en Waal die in de aanval was. Na het niet goed uitverdedigen van FC Kunde ving Mieke de bal op rond de 16 meter en schoot deze in de verre hoek achter de keeper in het doel. De verdiende gelijkmaker was binnen.

Nadat achterin de bal werd veroverd begon FC Maas en Waal opnieuw aan een nieuwe aanval. Hilde speelde jet in, jet tikte de bal weer breed op Hilde die de bal aan Auke gaf. Auke stuurde Lincy diep en Lincy gaf de bal voor op Wieke die van dichtbij de bal hard  tegen het net schoot. Zo stond FC Maas en Waal verdiend op voorsprong

Met een 1-2 voorsprong voor FC Maas en Waal gingen ze de rust in. Na een kort praatje van de trainer waren ze klaar voor de tweede helft om de voorsprong verder uit te bouwen.

Kort na rust werd Auke de diepte ingestuurd om alleen op de keeper af te gaan. Na de bal iets te ver voor haar uit te hebben gespeeld werd de bal nog tegen gehouden en kreeg FC Maas en Waal een corner. Marianne die na de rust erin kwam nam de corner. FC kunde kreeg de bal niet weg en Rienalda schoot de bal van dichtbij binnen. En zo stond het 1-3 voor FC Maas en Waal

De verdediging stond de tweede helft als een blok. FC kunde is niet gevaarlijk geworden en er werd zelfs van achteruit mooie diepe ballen gegeven zodat we weer de aanval konden zoeken. Zo kreeg Marianne een bal van achteruit die net over de verdediging van FC Kunde heen ging. Marianne zocht de achterlijn op en gaf de bal voor op de meelopende Auke. Een verdediger van FC Kunde wilde de bal wegschieten maar raakte de bal niet goed en schoot zo de bal bijna in eigen doel. De keeper had hem nog, maar in de rebound was het Auke die alsnog de 1-4 op het scorebord zet.

In de tweede helft kwamen er soms mooie combinaties voorbij, waar dan weer een kans uit voortkwam. Deze keer waren het Demi-Anne, Mieke en Lincy die met elkaar op een kleine ruimte aan het combineren waren. En uiteindelijk legt Lincy de bal terug op Mieke die hem afrondt en haar 2de doelpunt van de middag maakte en hiermee ook de 1-5 maakte.

Het was vandaag een wedstrijd om aan het doelsaldo te werken. We hadden nog tijd genoeg om nog een doelpunt te maken. Lincy gaf een mooie voorzet op maat voor Marianne die op haar beurt heel rustig met binnenkantvoet de bal in de hoek plaatste.

Lincy had vandaag al een aantal goede assists gegeven maar wilde graag ook zelf score. Ze had een aantal kansen om de score uit te breiden en haar doelpunt te maken maar tot nu toe was het niet gelukt. Tot net voor tijd. Demi-Anne raakt de bal verkeerd waardoor deze uiteindelijk bij Lincy terecht kwam en hard de bal in het doel schoot. Zo had de haar doelpunt eindelijk te pakken. En was het 1-7.

In de laatste paar minuten werd er niet meer gescoord zo gingen de welverdiende 3 punten mee naar Wamel en Boven-Leeuwen.