Dio’30 VR1 behoudt punten in spannende 2e helft

6 - 4

SVO FC Maas en Waal VR1 (zon)

4e klasse 1

30 september 2018 12:15

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen dio’30 op het programma. Met een mooie nazomerzon begonnen we aan de wedstrijd.

We waren helaas nog maar een paar minuten bezig of het eerste doelpunt van dio’30 lag al in het net. Een bal die als voorzet bedoeld was belande in de kruising. Geen lekker begin van de wedstrijd. De dames van FC Maas en Waal moesten nu wel wakker zijn.

Onze dames kregen een paar mogelijkheden maar dit leiden helaas tot niks.

FC Maas en Waal was is de eerste helft niet scherp genoeg. Er werd onnodig balverlies geleden, de ballen kwamen net niet aan en/of we waren niet fel genoeg in de duels. Dit leidde uiteindelijk ook op de 2-0 voor DIO’30. Een blinde voorzet van links en de spits kon de bal er zo inlopen.

Met nog een kwartier te spelen in de 1e helft, maakte DIO ook de 3-0. Dit werd tevens de ruststand. In de rust heeft de trainer enkele wijzigingen doorgevoerd.

FC Maas en Waal begon de tweede helft goed. Al vrij snel werd er gescoord na rust.

Marianne gaf de bal voor en Anne schoot de 3-1 binnen. Dit gaf hoop voor de dames.

Helaas was dit maar even van korte duur voordat we het wisten was het aan de andere kant ook weer raak. Door balverlies op het middenveld en een goede steekpass kwam de spits 1 op 1 met amanda en schoot ze de 4-1 binnen.

FC Maas en Waal bleef opzoek naar doelpunten om dichterbij DIO’30 te komen. Maar voordat we de 4-2 op het score bord hadden staan was het alweer 5-1. Dio’30 kreeg een corner die binnen werd gekopt. Echter bleven onze dames strijdlustig

DIO’30 verdedigde niet goed uit en Charlotte R schoot de bal mooi over de keeper heen. En maakte zo met dit schitterend doelpunt de 5-2. Zou het dan toch nog lukken?

FC Maas en Waal gingen nog meer opzoek naar de aanval. Dit leiden dat Marianne de bal op de rand van de 16 kreeg en die bedacht zich geen moment om te schieten. Hoewel de bal houdbaar leek voor de keeper belande deze in het doel en stond de 5-3 op het score bord.

Na wederom een goede aanval van FC Maas en Waal kwam de bal bij Dirma die weg wilde draaien op de rand van de 16 maar ze werd vastgehouden. Helaas kregen we geen vrije trap die we wel verdiende. Maar door de moed niet op te geven kregen we even later wel een vrije trap op een mooie positie.  Marianne nam de vrije trap deze belande op de lat. De goed oplettende Dirma schoot in de rebound de 5-4 binnen!

Met nog 5 minuten op de klok wisten we dat het nog zou kunnen om nog een doelpunt te maken. Dit wist DIO’30 ook. En voordat wij weer een aanval hadden opgezet lag de bal alweer bij ons in het net. Door de bal op het middenveld te veroveren en snel te counteren scoorde hun rechtsbuiten de 6-4 binnen.

In de laatste 5 minuten werd er niet meer gescoord.

Onze dames hadden ondanks de achterstand in de rust zichzelf herpakt door gelijk te scoren. En uiteindelijk nog terug te komen tot 1 doelpunt verschil.

Aankomende zondag spelen we tegen Leones vrouwen 1. De wedstrijd begint om 10.30 in Beneden-Leeuwen