DVE-Trajanus 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

28 januari 2018 14:30

door Pieter Koolhout

Wamel - Unitas´28 wist de eerste wedstrijd na de winterstop tegen het laag geklasseerde Nijmeegse DVE Trajanus met 3 - 1 te winnen. Op een veld die hoognodig al gerold had moeten zijn en met de felle wind tegen was goed voetbal onmogelijk. Na 10 minuten kwamen de gasten op voorsprong na slordig balverlies bij Unitas´28 waarvan werd geprofiteerd en Romano Vriendwijk namens DVE Trajanus de 0 - 1 voor rekening nam. Na pakweg een half uur spelen kreeg de ploeg van trainer Frans van Deinsen meer grip op het veld en de tegenstander en kon het zich vaker uitleven op de helft van de gasten. Na 35 minuten kreeg Unitas´28 een corner te nemen die laag voor geschoten werd en door Shahin Roshanaie goed in de korte hoek binnen geschoten werd, 1 - 1. Nog voor de theepauze kwam de thuisclub zelfs op voorsprong nadat opnieuw Shahin Roshanaie de gelegenheid kreeg de Nijmeegse keeper te omspelen en simpel de 2 - 1 binnen te tikken.  In de 2e helft kreeg Unitas´28 de wind in de rug  en daar wist de ploeg wel raad mee. De tegenstander werd vroeg vastgezet waardoor ze niet bij machte waren de bal in de ploeg te houden. Dit leverde bij de gasten de nodige irritaties op en na 65 minuten kreeg een speler van de gasten de rode kaart voorgehouden na een slaande beweging. Unitas´28 hield het hoofd koel en voetbalde goed verder. Via een mooie aanval over links kon Chiem Heijmen de 16 meter binnen dribbelen waarna hij de bal beheerst binnen schoot, 3 - 1. In de slotfase werden Shahin Roshanaie en Zidier Adames vervangen door Jesse v Verseveld en Pieter Koolhout. De gasten konden met 10 man geen vuist meer maken en Unitas´28 kreeg nog enkele kansen die onbenut bleven zodat met 3 - 1 het einde kwam, een terechte overwinning voor de thuisploeg die eigenlijk hoger had kunnen uitvallen. Volgend week speelt Unitas´28 een uitwedstrijd en wel bij SVHA in Herveld waar op kunstgras gespeeld wordt, de aftrap op sportpark De Zandakkers is al om 14.00 uur........